vožnjA triciklom

Doživite Zagreb iz druge perspektive – provozajte se u Pedicabu

tportal

Izvor: Hamag Bicro / Autor: Marko Knezevic

Odnedavno posjetitelji Zagreba mogu doživjeti grad iz drukčije perspektive. Za to je zaslužna tvrtka Pedicab d.o.o. koja je lansirala uslugu vožnje triciklom sa pomoćnim elektromotorom kroz grad

Na taj način posjetitelji mogu brže upoznati grad, te vidjeti sve kulturne znamenitosti, atrakcije i zanimljivosti u kraćem vremenskom periodu. Vožnju pedicabom možemo usporediti s vožnjom u fijakeru, a sama ideja je nastala po uzoru na tricikle koji postoje u većim gradovima svijeta. Mjesta u Pedicabu ima za dvije osobe a sjedišta su natkrivena malim sjenilom dok triciklom upravlja vozač koji mora konstantno pedalirati kako bi tricikl imao pogon. Inače, svi vozači su iskusni i simpatični te uz hrvatski govore i engleski jezik pa tijekom vožnje, kao i za vrijeme kratkih pauza, uz svaku važnu lokaciju informiraju turiste i o aktualnim događanjima i izložbama.

tportal

Izvor: Hamag Bicro / Autor: Promo

Iza usluge Zagreb Pedicab stoje dvojica mladih poduzetnika sa vizijom – Emil Kirbiš i Filip Pribilović, koji su svoja komplementarna znanja i dugogodišnja radna iskustva u managementu, prodaji i turizmu ugradili u razvoj i realizaciju ove odlične turističke priče. 'Prilikom planiranja našeg projekta koristili smo dobre prakse drugih gradova, želeći pritom uslugu dodatno unaprijediti i prilagoditi lokalnoj infrastrukturi i navikama', kazao je direktor Emil Kirbiš, te dodaje: 'krenuli smo sa 10 pedicab tricikala, od kojih je svaki namijenjen za prijevoz do dvije odrasle osobe, što je značilo da smo u jednom trenutku bili u mogućnosti prevesti njih 20. Kako nam je glavni fokus na turističkim obilascima grada, već u prvoj godini poslovanja zaključili smo da će nam povećanje broja vozila omogućiti i prihvat većih grupa ljudi, pa smo se odlučili za nabavku dodatnih 10 tricikala, za što nam je bilo potrebno uzeti financiranje. Pregledom svih mogućnosti uvjeta na tržištu vrlo brzo smo došli do zaključka da je za nas najpovoljniji upravo ESIF Mikro zajam kojeg smo realizirali preko HAMAG BICRO-a. Kako nam je to bio prvi susret sa bilo kojim od oblika financiranja iz EU fondova, izrazito smo zadovoljni sa stručnom pomoći kod osmišljavanja i pisanja investicijskog projekta, te je naš savjet svim poduzetnicima koji razmišljaju o širenju i ulaganju u poslovanje da se bez straha i predrasuda obrate HAMAG-BICRO-u, te da se uvjere da procedura oko toga nije niti komplicirana niti dugotrajna.'

tportal

Izvor: Hamag Bicro / Autor: Promo

Nakon realizacije zahtjeva za zajmom, Zagreb Pedicab-u odobreno je ukupno 115.000,00 kn, po kamatnoj stopi od 1,5% s kojima su mogli ostvariti povećanje prometa što uostalom i jeste jedna od zadaća HAMAG-BICRO-a, koji pomaže malim poduzetnicima koji tek kreću u poslovne pothvate.

'Jedan od osnovnih ciljeva HAMAG-BICRO-a je financirati poslovanje i razvoj subjekata malog gospodarstva odobravanjem zajmova. Stoga, nas izrazito veseli kada znamo da su ta sredstva namijenjena za proširenje poslovanja, pogotovo ako će to rezultirati novim zapošljavanjem. Ako tome dodamo i činjenicu da je Zagreb Pedicab zbog svojeg ekološkog koncepta u potpunosti u skladu sa svim strategijama o razvoju održivog 'zelenog' gradskog prometa u centru grada, onda je to dobitna kombinacija', izjavio je Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a.

Za instituciju:

HAMAG-BICRO sudjeluje u provedbi financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija'.

Za korisnike:

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija'.

Međutim, iz Pedicaba poručuju da njihov razvoj neće stati samo na proširenju voznog parka nego su konstruirali svoj prvi hrvatski cargo bicikl - PEDICARGO. U svakom slučaju, Pedicab je donio Zagrebu usluge koje smanjuju emisije ugljičnog dioksida, promoviraju vožnju bicikla i kretanje, te prate svjetske trendove ekološke vožnje i dostave u centrima velikih gradova.

tportal

Izvor: Hamag Bicro / Autor: Promo

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!