drama u koncernu

Dobavljači i vjerovnici sve bliže dogovoru, Todorić se pita: Što ako sud ukine lex Agrokor?

06.04.2018 u 14:14

Bionic
Reading

Dobavljači i financijski vjerovnici Agrokora u četvrtak navečer navodno su usuglasili stavove o otvorenim pitanjima, graničnom dugu i plasmanu proizvoda domaćih dobavljača kroz Konzum

Zasad se radi o načelno usuglašenom usmenom dogovoru. Još ništa nije potpisano i još se trebaju srediti svi tehnički detalji i način provedbe toga, javlja Dnevnik.hr

Ubrzo nakon objave vijesti o dogovoru dobavljača i vjerovnika na blogu se oglasio i Ivica Todorić: 'Agrokorokova Izvanredna uprava, bolje rečeno lešinarski fond Knighthead, ne izdaje nikakve brojke, niti detalje o nagodbi u javnosti. Ja ću biti slobodan da i sam budem oprezan u iznošenju detalja i brojeva'.

Todorić kaže kako je svjestan događanja oko Agrokora koja su obilježila posljednjih godinu dana.

  • +75
Sva lica Ivice Todorića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

'Međutim, kao čovjek, koji je od nule, zajedno sa svojim menadžmentom i zaposlenicima stvorio ovako moćnu industriju, a sada nažalost gledam kako se ona uništava, imam obvezu reagirati', piše Todorić.

'Ja tvrdim da nagodba koju predlaže, i cijelim procesom upravlja Knighthead, nije jedino rješenje za Agrokor. Predložena nagodba izvanredne uprave je pljačka i uništenje Agrokorove industrije i ogromna šteta za sve dionike Agrokora. Eventualna odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske kojom bi se ukinuo lex Agrokor omogućila bi potpuni povrat uloženog novca vjerovnika i daljni opstanak i razvoj industrije Agrokora', zaključuje.