PONUDA POSLOVA

Dobar prodavač s bonusima 'pojača' plaću za 20 posto

26.09.2013 u 14:38

Bionic
Reading

Zanimanje prodajnog predstavnika drugo je najtraženije zanimanje u kategoriji prodaja. Prema podacima portala MojPosao najviše prodajnih predstavnika traži se u Zagrebu i zagrebačkoj županiji, Primorsko-goranskoj te Splitsko-dalmatinskoj županiji

Prosječna neto plaća prodajnog predstavnika iznosi 5.205 kuna, no ako se uzmu u obzir mogući bonusi, ukupna mjesečna primanja mogu narasti i za 20 posto.

Ako upravo razmišljate o nastavku karijere u prodaji, donosimo nekoliko oglasa za prodajne predstavnike:

MojKvart.hr grupa traži osobu koja će se baviti prodajom oglasnog prostora, održavanjem odnosa s klijentima, sklapanjem ugovora o suradnji te ažuriranjem baze podataka. Uz dobre pregovaračke vještine poželjno je iskustvo u direktnoj prodaji, a ostale uvjete možete provjeriti u oglasu.

Adecco za klijenta, IT tvrtku koja se bavi ispisnim rješenjima, traži osobu s tri godine relevantnog iskustva u prodaji. Njezina glavna odgovornost bit će pružanje kompletne komercijalne usluge postojećim klijentima te akvizicija novih kupaca. Iako je riječ o zaposlenju na određeno vrijeme u trajanju od godinu dana, postoji mogućnost produljenja ugovora. Ostali detalji, kao i link za prijavu, dostupni su u oglasu

Tvrtka Di Wagner, zastupnik vodeće svjetske kompanije koja se bavi sustavima za profesionalno čišćenje i higijenu u prehrambenoj i hotelijerskoj industriji, traži Prodajnog predstavnika za područje Dubrovačko-neretvanske županije. Uz prodaju i prezentaciju asortimana, obaveze budućeg zaposlenika uključuju redovit obilazak kupaca, komercijalnu obradu tržišta i izvještavanje. Iako je potrebno iskustvo, za ovu je poziciju stručnost bitnija od stručne spreme.

Posao u prodaji samo na prvi pogled djeluje jednostavno, a zapravo je vrlo težak i traži veliko umijeće, kao i set vještina koje se savladavaju godinama. Stoga i ne čudi da u prodaji opstaju samo strpljivi i uporni zaposlenici. A takve je jednoga dana gotovo nemoguće zamijeniti.

U prilog tome najviše govori činjenica da su prodavači upravo u kriznim vremenima vrlo traženi. Osim toga, dobre prodavače poslodavci čuvaju kao suho zlato i nerijetko su im spremni ponuditi odlične uvjete rada kako bi ih što dulje zadržali ili odgovorili od namjere da promijene radno mjesto.

Ako još niste u toj 'klasi' iskusnih i izvrsnih prodavača koji su san svakog poslodavca, evo nekoliko savjeta kako možete poboljšati svoje prodajne vještine, pridobiti povjerenje kupaca i osigurati si dobre uvjete rada.