sumnjiv posao

Direktor prodao dionice Johnson & Johnsona neposredno prije propasti goleme količine cjepiva

27.04.2021 u 08:54

Bionic
Reading

Predsjednik i izvršni direktor tvrtke Emergent Biosolutions Robert Kramer prodao je dionice kompanije vrijedne više od 10 milijuna dolara malo prije nego što se u tvornici u Baltimoreu, koju vodi Emergent Biosolutions, moralo uništiti 15 milijuna doza cjepiva Johnson i Johnson.

Kramer je dionice svoje tvrtke prodao krajem siječnja i početkom veljače po cijeni većoj od deset milijuna dolara, prenose novine Washington Post, koje dodaju da te dionice sada vrijede gotovo upola manje, oko 5,5 milijuna dolara, piše Seebiz.

U ožujku je otkriveno da je 15 milijuna doza cjepiva Johnson i Johnson moralo biti uništeno nakon onečišćenja.

"Sva prodaja gospodina Kramera prethodno je bila planirana prema trgovinskom planu 10b5-1", rekao je glasnogovornik Emergenta Neil DeLorenzo za Post. Prema novinama "Hill", dodala je da se Kramer, izvršni tim tvrtke, kao i upravni odbor, pridržavaju najviših etičkih standarda i strogo slijede sve zakone i propise u vezi s financijskim transakcijama.

"Svaka insinuacija zloporaba nema dokaza ili dobre namjere", rekao je DeLorenzo. The Post je izvijestio da je ovo bila prva velika Kramerova prodaja dionica od 2016. godine.