vrijedno priznanje

Dinko Lucić, šef Privredne banke Zagreb, dobitnik nagrade CEO Today Europe Awards 2020

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 03.07.2020 13:08
  • Objavljeno 03.07.2020 u 13:08
Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a

Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a

Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev

Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb (PBZ), članice Intesa Sanpaolo Grupe, drugu godinu zaredom dobitnikje prestižne nagrade CEO Today Magazine Europe Awards 2020. u Hrvatskoj za izuzetan doprinos u predstavljanju Privredne banke Zagreb.

Svake godine CEO Today Europe Awards prepoznaje snažno i inovativno rukovođenje među poslovnim liderima u Europi. CEO Today Europe Awards obilježava uspjeh i jedinstvenu stratešku viziju u brojnim sektorima i industrijama, ističući respektabilne tvrtke i njihove glavne rukovoditelje čija neumorna radna etika i inovativno razmišljanje zaslužuju priznanje.

Povodom objave CEO Today Magazine Europe Awards 2020.,Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a je izjavio: 'Iznimno sam ponosan na ovuposebnu nagradu koja predstavlja potvrdu uspjeha cijelog našeg tima PBZ Grupe. Ja vjerujem u ovu zemlju, i vjerujem u naše ljude, a posebno u svoje kolegice i kolege koji svi zajedno dajemo jedan kvalitetan i prepoznat output, pogotovo u području inovativnosti, i što nas čini uspješnim u širem okruženju. Poznato je da uvijek naglašavam da pravu razliku čine ljudi te ovom prilikom želim zahvaliti na doprinosu svim našim zaposlenicima, ali i našim klijentima zbog kojih stalno nastojimo biti još bolji'.

CEO Today Europe Awards istraživački tim i ocjenjivački panel prepoznao je niz postignuća Lucića i PBZ-a tijekom posljednjih 12 mjeseci. Postignuća mogu biti rast prihoda i/ili profita, uspješan preokret, uspješan rad u teškim gospodarskim ili industrijskim vremenima, širenje na nova tržišta, vodeći tržišni udio, uspješna M&A integracija, novi proizvodi i usluge, novi poslovni model i strategija itd.

Lucić je predsjednik Uprave PBZ-a od veljače 2018. godine. PBZ Grupi pridružio se početkom 2000. godine te je pored brojnih pozicija u PBZ-u i Intesa Sanpaolo Grupi, od 2007. do 2009. godine bio i član Uprave VUB banke u Slovačkoj, također članici Intesa Sanpaolo Grupe. Prije imenovanja na mjesto predsjednika Uprave bio je dugogodišnji član Uprave PBZ-a od 2009. godine, zadužen za poslovanje s građanstvom i koordinaciju društava PBZ Grupe u segmentu poslovanja s građanstvom i kartičnim poslovanjem. Rođen je 1971. godine, a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Također, završio je General Management programna ZŠEM-u i University of Michigan Business School, posjeduje nekoliko SAS CRM certifikata i nositelj je International Retail Banker certifikata koji je izdala The International Academy of Retail Banking.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!