preuzimanje

Danski Micro Matic preuzeo ludbrešku Opremu

13.04.2024 u 11:39

Bionic
Reading

Danski Micro Matic iz industrije točenih proizvoda i usluga, preuzela je ludbrešku tvrtku Oprema, proizvođača opreme za hlađenje i točenje svih vrsta pića, potvrđeno je iz Micro Matica.

Akvizicijom Opreme, Micro Matic jača kompetencije na području rashladnih uređaja, a kupnjom ludbreške tvrtke ispunjava ambicije da se još više proširi na globalno tržište, objavljeno je na internetskoj stranici danske tvrtke, a ista obavijest može se naći i na stranicama Opreme.

"Oprema je tvrtka koja se vrlo dobro uklapa u osnovnu djelatnost Micro Matica, jer njezine snažne kompetencije u rashladnoj opremi savršeno nadopunjuju proizvode Micro Matica", izjavio je izvršni direktor grupe Micro Matic Lars Gjødsbøl.

Oprema je proizvođač opreme za hlađenje i točenje svih vrsta pića kao što su pivo, bezalkoholna gazirana pića, sokovi, vino, voda, soda-voda, mlijeko i nitro/hladna kava. Tvrtka je osnovana 1948., a proizvodnja trenutnog asortimana proizvoda počela je 1976. godine. Ima 288 zaposlenih, a njezini proizvodi su prisutni na više od 50 tržišta.

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić u povodu ulaska danskog investitora u Opremu, ocjenjuje da je Ludbreg sredina privlačna investitorima.

Ujedno upozorava da je jedan od preduvjeta za nove investicije prometna povezanost.

"Podravsku magistralu čekamo dvadeset godina, dok su se u međuvremenu u drugim dijelovima gradili mostovi i tuneli. Pred svake izbore priča se o ulaganjima u željeznicu, a nama i dalje treba vlakom do Zagreba više od sat vremena. Da ne govorimo o tome da sjever zaslužuje i funkcionalni aerodrom. Danskim investitorima sigurno bi bilo lakše doći avionom do Varaždina, pa Podravskom magistralom koja je obećana prije dva desetljeća do Ludbrega", rekao je Bilić za Hinu.