četvrti krug

Danas bismo konačno trebali saznati tko su dobitnici, a tko gubitnici nove porezne reforme, Cappelli smekšao Marića?

26.07.2019 u 07:46

Bionic
Reading

Kako je u četvrtak nakon sjednice Vlade najavio premijer Andrej Plenković, danas bi trebala biti održana konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljen četvrti val porezne reforme, odnosno nova rasterećenja za poduzetnike i građane. Novost je to što je unatoč najavama ministar turizma uspio smekšati Marića

Ministar financija i potpredsjednik Vlade Zdravko Marić jučer je do kasnih noćnih sati na zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a raspravljao o reformi poreznog sustava, a novinarima je kasno sinoć poručeno kako će o zaključcima biti obaviješteni na konferenciji za medije u petak.

>>> Ovdje pogledajte koliko bi nakon porezne reforme mladima trebale porasti plaće

Prije sjednice predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković novinarima je izjavio kako sve ide u redu te da od danas nema ništa novo.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković istaknuo je kako će saslušati ministra Marića, a vidjet će kako je reforma planirana. Vjerujem, naglasio je, da će to biti znatno rasterećenje za građane.

Ministar zdravstva MIlan Kujundžić smatra kako bi porez trebalo podignuti na sve ono što šteti zdravlju, pa tako i porez na cigarete i alkohol.

Ministar financija Zdravko Marić najavio je da će, ako se prijedlozi prihvate i usuglase, sve pojasniti u petak na konferenciji za novinare.

  • +12
Sjednica Predsjedništva HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

Međutim, kako piše Poslovni dnevnik, jučer je došlo do obrata pa bi se, kako javlja ovaj poslovni list, pozivajući se na izvor blizak Vladi, PDV u turizmu trebao u sklopu nove runde poreznog rasterećenja smanjiti na 13 posto na uslugu hrane i pića.

Ova bi informacija tijekom dana trebala biti potvrđena na konferenciji za novinare.

  • +4
Ministar Gari Capelli Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Podsjetimo, ministar turizma Gari Cappelli izjavio je još u srijedu kako je vrijeme da i turizam osjeti blagodati poreznih izmjena te da je predložio stopu od 13 posto na uslugu hrane i pića u sklopu četvrtog kruga porezne reforme.

'Tražim ga od prvog dana', rekao je Cappelli odgovarajući uoči Vladine sjednice na pitanje je li od ministra financija Zdravka Marića tražio smanjenje PDV-a na ugostiteljstvo. Dodao je kako je u četvrtoj fazi poreznih izmjena došao red i na to.