Mepas Grupa

Dajana Mrčela napušta čelo Saponije: 'Kažu da se mijenjati treba kad si na vrhuncu'

28.04.2023 u 21:54

Bionic
Reading

Dosadašnja predsjednica Uprave Saponije, Dajana Mrčela, ​napušta čelnu poziciju u domaćoj tvrtki, a na njeno mjesto dolazi Ivan Grbešić, sin preminulog Mirka Grbešića, osnivača Mepas Grupe, u čijem je sastavu i Saponia

Nadzorni odbor je na današnjoj sjednici na mjesto novog člana Uprave imenovao i Davora Bošnjakovića, stoji u objavi Zagrebačke burze. Grbešić i Bošnjaković su imenovani na mandat od pet godina, a treći član Uprave je Hrvoje Bujan koji je nedavno došao u Saponiju iz Francka.

Mrčela koja je na mjesto predsjednice Uprave došla 2019. godine, a od 2006. je bila članica Uprave tvrtke, u objavi na svom LinkedIn profilu danas je objavila kako napušta Saponiju nakon gotovo 30 godina, piše Lider.

'Novi ljudi donose nove vjetrove i ništa nije vječno. Nakon 29 godina u Saponiji u kojoj sam stvarala karijeru posvećenu proizvodnji i društveno odgovornom poslovanju, došlo je vrijeme za promjene i istraživanje novih tržišnih izazova.

U ovih 29 godina prošla sam put od pripravnice do predsjednice Uprave, a Saponiju ostavljam u nikad boljem stanju. Uspješno smo završili digitalizaciju, energetski smo obnovili svih šest proizvodnih pogona, dionica Saponije postizala je rekordne brojke, a iza nas su najbolje poslovne godine u povijesti Saponije po svim KPI-jevima. 

Saponia je firma u kojoj sam stasala i kao menadžerica i kao čovjek, u kojoj sam mogla uspješno živjeti svoju misiju orijentiranosti na ekologiju I društvenu odgovornost, tvrtka koja je dobila brojne nagrade za ekologiju i za poslovanje, a ja osobno ostvarila svoje najveće poslovne uspjehe. Sa zahvalnošću gledam na te godine, na ljude s kojima sam to postigla i na tvrtku koju ću uvijek smatrati svojom.

Želim da i pod novim vodstvom plove hrabro u nove izazove, a ja sam naučila da je leadership uvijek vezan uz promjene i prilagodbu i da se pravi vizionari vesele izlasku iz zone komfora. Jer iako je u početku svaka promjena teška, ona donosi novu viziju, osvježenje, radoznalost i istraživanje vlastitih mogućnosti. Kažu da se mijenjati treba kad si na vrhuncu, pa ću tako i ja mahnuti svemo što me dovelo do ovoga što sam sada i s radošću otvoriti neka nova vrata koja donosi ovaj vjetar', stoji u Mrčelinoj objavi.