STAO NA TEDESCHIJEVU STRANU

Cvetojević 'oprao' Mršića: Jednom predsjedniku Uprave to ne pristaje!

19.02.2017 u 17:23

Bionic
Reading

Poduzetnik Saša Cvetojević na Facebook profilu osvrnuo se na intervju predsjednika Podravke Zvonimira Mršića za Večernji list. Cvetojević smatra kako je neprimjereno što Mršić predlaže Vladi da u slučaju prodaje državnog udjela dionice Podravke ponudi građanima. Poznato je kako šef Podravke ne želi da koprivničku tvrtku preuzme Atlantic Emila Tedeschia

'Za predsjednika uprave jedne od najvećih kompanija, tvrtke izlistane na burzi - komentari dostojni lokalnih političara (i to onih iz malih, marginalnih stranaka) jednostavno ne pristaju. Što će napraviti dioničari sa svojim dionicama - autonomna je odluka tih istih dioničara. Svako javno nagovaranje na kupnju ili prodaju, treba imati ozbiljan disclaimer.  Dodatno, savjete o postupanju s dionicama ovlašteni davati su oni kojima je to struka - investicijski savjetnici. Javno savjetovati jednom od većinskih dioničara što da radi sa svojim vlasnistvom, IMHO, ako dolazi od predsjednika uprave, nije primjereno. Takve izjave imaju, dodatno, i velik utjecaj na kretanje cijena na burzi, što također može imati razne implikacije', napisao je Cvetojević.

Mršićev istup za Večernji list samo je jedan od niza sličnih izjava koje je davao zadnjih dana. Cvetojević iz toga zaključuje kako je Mršić jako nervozan jer se u utorak održava skupština Podravke na kojoj će biti odabran novi Nadzorni odbor (NO). Nakon toga NO će odlučivati o sudbini aktualne uprave tvrtke.

Mršić zadnjih pola godine javno govori protiv Atlantica i njegovog interesa za preuzimanje Podravke.  Na to mu nije dužan ostao Tedeschi koji ga je nazvao 'neobjektivnim i tedencioznim' kad je Mršić ustvrdio da je Podravka veća i globalno značajnija tvrtka od Atlantica. Mršić je o Tedeschiju govorio i u svom zadnjem istupu za N1 televiziju. Prvi čovjek Atlantica je izjavio kako je uvjet za njegov ulazak u Podravku djelomični ili cijeli izlaz države iz dioničke strukture. Mršić smatra kako je to ucjena.

'Ja bih podsjetio sve koji žele kupiti da se dionice trguju na burzi i nisam vidio da ikome postoji zabrana da kupi ili proda. Oni koji žele ucjenjivati 'ja ću kupiti samo ako drugi dioničar ode' nisu fer prema društvu. Bili smo izloženi sjajnoj kampanji kako je netko stekao prvi milijun, tada je u medijima bilo da je Tedeschi prodavao žvakaće. Moja paralela je bila da smo isto prodavali te žvakaće, ali su ciljevi bili drugačiji. On je imao cilj maksimizirati profit i to opravdavam. Podravka je imala cilj apsolutno zaštiti zaposlenost i dati ono što je u tom trenutku bio nacionalni interes', rekao je Mršić u intervjuu za N1 televiziju.