dok ima kupaca...
Čvarci se u Hrvatskoj prodaju i po 400 kuna, ali to nije kraj: 'Morali bi biti barem 25 posto skuplji!'

Priprema čvaraka u Karancu - ilustracija
Izvor: Cropix / Autor: Marko Mrkonjic / CROPIX
'Svinje su sve tanje i manje špeka imaju. Nekad su to bile debele svinje s 2-3 prsta špeka, a sada nema niti jedan prst. Za pravi čvarak treba leđni špek, a njega je najmanje na svinji', rekao je za RTL mesar Zdravko Horvatić.
Čvarci se prodaju od 110 do nevjerojatnih 410 kuna u trgovačkim centrima. Kilogram kulena u isto vrijeme stoji od 130 do 200 kuna, a drniški pršut od 220 do 400. Cijena bi im mogla biti još paprenija, jer svoj maksimum nije dosegla.
-
34
uvođenje nove valute
Navala na paketiće eurokovanica, više ih nema kupiti u dijelu poštanskih ureda
-
160. godina poslovanja
Badel 1862 za kraj godine počastio radnike, evo kakve će bonuse sve dobiti
-
7
Standard Chartered
Planirate uložiti u Bitcoin? Možda ima boljih opcija, predviđa se da će se stropoštati dodatnih 70 posto na pukih 5000 dolara
'Očekuje se daljnji rast cijena, barem za 25 kuna po kilogramu', govori RTL-u vlasnik OPG-a iz Nedeljanca Alen Brezovec.
'Slavonski čvarci su masniji i to se više prodaje u Slavoniji, u Dalmaciji se prodaju više delikatesni čvarci koji su jače stisnuti i imaju manje masti u sebi, ali to je sve stvar ukusa. Na temelju toga se formira i cijena jer je od određene količine sirovine delikatesnih čvaraka se dobije samo 6-7 posto', kazao je vlasnik tvrtke za proizvodnju i preradu čvaraka Miroslav Matušić.