TRŽIŠTE KAPITALA

CROBEX nastavlja kliziti na skromnom prometu

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je nastavilo kliziti te je CROBEX s današnjim gubitkom od 0,2 posto upisao četvrti dan pada u zadnjih pet trgovinskih dana. Uži indeks CROBEX10 je također oslabio 0,2 posto, a od sektorskih je indeksa najslabiju izvedbu imao indeks prehrambenog sektora s oko 1 posto minusa.

Nakon jednog dana povišene likvidnosti zbog blok prometa, danas je promet opet potonuo, te je protrgovano svega 6,9 milijuna kuna prometa, gdje su dva izdanja činila čak 60 posto dnevnog prometa. U fokusu investitora je bila povlaštena dionica Adrisa koja je na 2,8 milijuna kuna prometa upisala blagi rast cijene od 0,2 posto. Po prometu slijed dionica Ericsson Nikole Tesle, koja je na 1,3 milijuna kuna prometa zabilježila pad cijene od 0,8 posto.

U današnjem trgovanju slabu izvedbu je imala dionica Đuro Đaković Grupe koja je zabilježila pad cijene od 5,3 posto, čime je izbrisala dobitke iz dva prethodna dana, a među gubitnicima slijedi dionica Saponije s oko 4 posto minusa. Na strani dobitnika prvo ime je dionica inače slabo likvidne dionice Brionke, koja je uzletjela oko 29 posto, uz 23 tisuće kuna prometa.

Dobitnik dana Brionka +28,93% 41,00

Gubitnik dana Đuro Đaković Grupa -5,30% 5,00

CROBEX -0,17% 1.984,21

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.