PRODAJA U ZAVRŠNICI

Crobenz dosad 'snimilo' šest tvrtki

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Rok za podnošenje ponuda za kupnju Inine tvrtke Crobenz istječe početkom ožujka, a dosad je 'snimanje' Crobenzove dokumentacije slijedom pisma namjere obavilo šest tvrtki, doznaje Business.hr od dobro obaviještenih izvora. Riječ je o slovenskom Petrolu, Lukoilu, veletrgovcu naftnim derivatima OG Adriaticu, Antunoviću, jednoj slovačkoj tvrtki te bosanskohercegovačkoj Optima grupi koja u vlasništvu ima rafineriju nafte Bosanski Brod

Rok za dovršetak prodaje Crobenza, što Ina mora učiniti slijedom odluke Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, kraj je travnja ove godine. U prodaji Crobenza osobito se angažirao MOL, čiji pravnik vodi proces dubinskog snimanja.

Među potencijalnim kupcima veliko nezadovoljstvo izaziva informacija da se Ina nipošto ne želi odreći dugogodišnjih veleprodajnih ugovora s Crobenzom, a oni su zapravo glavni mamac za kupnju te tvrtke. Ina, navodno, po novome želi od AZTN-a suglasnost da se od Crobenza u posebnu tvrtku izdvoje ti veleprodajni ugovori te višemilijunski dugovi po kreditima za obnovu crpki. U toj varijanti predmet prodaje bile bi samo Crobenzove crpke, njih 14, a Ina bi uz to 'priložila' neke crpke iz svog maloprodajnog lanca.

Crobenzove crpke su obnovljene, a prema gruboj procjeni jedna takva crpka mogla bi vrijediti oko dva milijuna eura

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi