osiguravajuća kuća

Croatia osiguranje u Vukovaru otvara 55 novih radnih mjesta; raspisuje se natječaj za pozivni centar

01.12.2020 u 17:07

Bionic
Reading

Croatia osiguranje će u novom pozivnom centru u Vukovaru otvoriti 55 novih radnih mjesta, izvijestili su u utorak iz najveće hrvatske osiguravajuće kuće

"S radom u Vukovaru već je krenulo 25 novozaposlenih djelatnika, a pokreće se i natječaj za otvaranje dodatnih 30 radnih mjesta", navodi se u priopćenju.

Dodaje se i da su novi zaposlenici Croatia osiguranja krenuli s edukacijama i uskoro počinju raditi na poslovima direktne prodaje i podrške sektorima prodaje u cijeloj Hrvatskoj.

Iz Croatia osiguranja, koje posluje u sastavu Adris grupe, ističu da je otvaranje novog pozivnog centra u Vukovaru novi iskorak te najstarije hrvatske osiguravajuće kompanije u dodatnoj modernizaciji i širenju poslovanja.

"Iako je 2020. godina obilježena krizom i globalnom pandemijom, Croatia osiguranje nastavilo je s ulaganjima u digitalizaciju i unapređenje poslovanja, a ovaj novootvoreni pozivni centar dodatni je iskorak u tom pravcu", ističe predsjednik Uprave Croatia osiguranja Davor Tomašković.

Po podacima koje iznosi, Croatia osiguranje trenutno ulaže više od 200 milijuna kuna u digitalizaciju i razvoj novih proizvoda.

Inače, Croatia osiguranje i nadalje ima vodeću poziciju na hrvatskome tržištu s ukupnim udjelom od oko 28 posto.

Kako su iz Adris grupe objavili krajem listopada, Croatia osiguranje grupa u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit u iznosu od 292 milijuna kuna, što je četiri posto više u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem.

Ukupna bruto zaračunata premija matične kompanije u razdoblju sijačanj-rujan iznosila je 2,18 milijardi kuna i dva posto je manja u usporedbi s prvih devet mjeseci lani, ponajprije zbog pada tržišta životnih osiguranja, ali i ciljane optimalizacije te ukidanja neprofitabilnog dijela portfelja. Bruto zaračunata premija na razini Croatia osiguranja grupe iznosila je 2,59 milijardi kuna i za četiri posto je manja nego u prvih devet mjeseci prošle godine.