PRVO TROMJESEČJE

Croatia osiguranje: Pad premije, rast dobiti

06.05.2009 u 11:46

Bionic
Reading

Croatia osiguranje je u prvom tromjesečju ove godine poslovalo s dobiti od 27,2 milijuna kuna, što je 3,6 posto više nego u prvom kvartalu prošle godine. Istovremeno, ukupno zaračunata premija pala je za 1,1 posto, na 998,3 milijuna kuna

Pozitivan financijski rezultat grupe ostvaren je prvenstveno zahvaljujući osjetnom rastu prihoda od ulaganja (sa 66,8 milijuna kuna na 263,3 milijuna kuna), dok su prihodi od premija smanjeni za 11,9 posto (sa 817 milijuna kuna na 719,9 milijuna kuna).

Unatoč stagnaciji tržišta osiguranja, Croatia osiguranje je ostvarilo rast životnih osiguranja dvostruko veći od tržišta, ističe se u priopćenju kompanije. S premijom od 84,5 milijuna kuna, rastom od 1,3 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine te tržišnim udjelom od 14,7 posto, Croatia osiguranje preuzelo je vodeću poziciju u životnim osiguranjima.

Tržišna situacija uvjetovat će usmjeravanje dodatnih napora u razvijanje novih kanala prodaje te određenih vrsta osiguranja i u predstojećem razdoblju. Pri tome će naglasak biti na prodaji putem interneta, naročito na web prodaji kasko osiguranja. Nastavak godine u Croatia osiguranju donosi i lansiranje novih osiguravateljnih proizvoda, prilagođenih trenutačnim specifičnim potrebama tržišta, navodi se u priopćenju Croatia osiguranja.