nacionalni avioprijevoznik

Croatia Airlines u svibnju jača mrežu međunarodnih letova prema jadranskim odredištima

26.04.2021 u 15:12

Bionic
Reading

Croatia Airlines (CA) je u ponedjeljak najavila da će u svibnju pojačati mrežu međunarodnih letova iz europskih metropola prema jadranskim odredištima, dok će iz Zagreba letjeti za 13 europskih odredišta.

U odnosu na travanj, Zračna luka Split bi u svibnju, uz postojeće linije za Frankfurt, München i Rim, trebala biti povezana i s Bečom, Londonom i Zürichom, a planira se i obnova redovitih međunarodnih letova na liniji Dubrovnik - Frankfurt, izvijestili su iz hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika.

Croatia Airlines u svibnju planirana redovite međunarodne letove iz Zagreba u 13 europskih odredišta - Amsterdam, Beč, Bruxelles, Dublin, Frankfurt, Kopenhagen, London, München, Pariz, Rim (via Split), Sarajevo, Skoplje i Zürich.

Iz nacionalnog avioprijevoznika navode da je planiran i nastavak sezonskih letova Osijek - Split i Osijek - Dubrovnik te povezivanje Zagreba s pet domaćih odredišta - Splitom, Dubrovnikom, Zadrom, Pulom i Bolom. 

"Zračna povezanost unutar Hrvatske i nadalje se osigurava letovima u domaćem redovitom prometu između zračnih luka Zagreb, Split, Dubrovnik, Osijek, Zadar, Brač i Pula", stoji u priopćenju.

Iz CA su poručili da obnavljanjem sezonskih letova u domaćem i međunarodnom prometu i u svibnju nastavljaju omogućavati kontinuiranu prometnu povezanost Hrvatske sa svijetom i unutar državnih granica, čime pružaju podršku razvoju hrvatskog turizma i gospodarstva u cjelini, a istodobno nastavljaju potvrđivati svoju važnost u prometnoj infrastrukturi RH.

Napomenuli su da je planirani red letenja sukladan aktualnoj tržišnoj potražnji i podložan "ad hoc" promjenama, ovisno o razvoju epidemiološke situacije u Hrvatskoj i svijetu, odnosno ograničenjima i pravilima pojedinih država u vezi s protokom putnika, što izravno utječe na potražnju za uslugama zračnog prijevoza.

"Planirani red letenja sukladan je aktualnoj tržišnoj potražnji i podložan ad hoc promjenama, ovisno o razvoju epidemiološke situacije u Hrvatskoj i svijetu, odnosno ograničenjima i pravilima pojedinih država u vezi s protokom putnika, što izravno utječe na potražnju za uslugama zračnog prijevoza", istaknuli su iz Croatia Airlinesa, preporučujući putnicima da se uoči putovanja detaljno informiraju o svojim letovima i uvjetima putovanja u pojedine države. 

Također navode da Croatia Airlines aktivno prati razvoj epidemiološke situacije te i dalje poduzima sve potrebne korake kako bi se zdravstvena sigurnost putnika i članova posade zrakoplova zadržala na najvišoj mogućoj razini.