nacionalni avioprijevoznik

Croatia Airlines pojačava flotu i uvodi nove linije, koronavirus bez većeg utjecaja

24.02.2020 u 15:36

Bionic
Reading

Croatia Airlines u ponedjeljak je predstavio nove međunarodne linije Zagreb-Sofija i Zagreb-Podgorica, a tom prilikom je predsjednik Uprave Jasmin Bajić rekao kako koronavirus nema velik utjecaj na rezultate kompanije

Na pitanje novinara osjeća li Croatia Airlines utjecaj epidemije koronavirusa, Bajić je odgovorio se „možda manje u Croatia Airlinesu, ali u Europi u drugim kompanijama značajnije se osjeti taj veliki problem”.

„Mi u rezervacijama za treći mjesec osjećamo utjecaj, s obzirom da je nešto slabiji nego prethodnih godina. Međutim, do sada smo tijekom ove godine jedan posto iznad ostvarenja prethodne tako da još uvijek nismo u većoj mjeri zahvaćeni”, rekao je Bajić.

Redoviti međunarodni letovi iz Zagreba za Sofiju započet će 1. svibnja do kraja listopada ove godine i to tri puta tjedno. Međunarodni letovi na liniji Zagreb-Podgorica započet će 3. svibnja, također tri puta tjedno.

„Time proširujemo mrežu naših destinacija na 40, u 26 država u kojima smo prisutni kao prijevoznik”, rekao je Bajić.

Dodao je kako osim potražnje očekuje da će te linije doprinijeti i linijama prema zapadu, osiguravajući transferni promet.

„Ovo je događaj bitan za obje zemlje. Važan je ne samo za povezivanje dva grada, važan je i za povezivanje naših naroda i naših nacionalnih zajednica”, rekao je crnogorski veleposlanik u Hrvatskoj Boro Vučinić.

Bugarska veleposlanica u Hrvatskoj Genka Vasileva Georgieva rekla je kako je linija za Sofiju važna zbog boljeg povezivanja s europskim tržištem i Europskom unijom i boljeg upoznavanja dvaju prijateljskih naroda.

U ovogodišnju sezonu Croatia Airlines ulazi s jednim zrakoplovom više u odnosu na lanjsku te se potkraj ožujka u flotu uključuje Airbus 319 sa 150 sjedala, a krajem travnja i dodatni zrakoplov Dash 8-Q400 sa 76 sjedala, koji će biti podrška za slučajeve neplaniranih poremećaja u prometu.

Glasnogovornik Croatia Airlinesa Davor Janušić rekao je kako po pitanju strateških partnera nema nikakvih novih informacija te kako će se to saznati najranije u lipnju, kada o tome odluči Vlada.

Dizajnerica Ivana Ivanković predstavila je nove kompanijske vizuale "Vežite se, polijećemo", "Duplo bolja usluga" i "U oba smjera". Novi vizuali upotrebljavat će se tijekom ove godine u promotivnim akcijama.