drugi u hrvatskoj

Cres uveo mogućnost plaćanja kriptovalutama

19.05.2021 u 09:17

Bionic
Reading

Grad Cres je uz Svetu Nedjelju, drugi u Hrvatskoj uveo je mogućnost plaćanja kriptovalutama

Grad Cres je uz Svetu Nedjelju drugi u Hrvatskoj uveo mogućnost plaćanja kriptovalutama. Zamjenik gradonačelnika Cresa Marin Gregorović potpisao je ugovor o procesuiranju kriptovaluta s Nikolom Škorićem, direktorom tvrtke Electrocoin.

'Hrvatska je u samom vrhu u Europi u integraciji kriptovaluta, a vjerujem da ćemo do kraja godine uvrstiti Hrvatsku u top tri europske države', rekao je Škorić, piše Novi list.

Škorić je rekao kako se kod uvođenja plaćanja kriptovalutama radi o klasičnom problemu 'kokoš i jaje' jer prvo treba uspostaviti infrastruktutu da bi se ona koristila.

'Upravo s partnerima kao što je Grad Cres probijamo taj začarani krug i uspostavljamo infrastrukturu, tako da za 3-6 mjeseci, kad izađemo s uslugama bitnima za pojednostavljenje korištenja kriptovaluta, već imamo partnere kod kojih se te usluge mogu koristiti', dodao je Škorić.

Na stranici Grada Cresa postavljen je obrazaca pomoću kojega će se komunalna naknada i doprinos te gradski porezi i zakup poslovnog prostora moći plaćati kriptovalutama.