TRŽIŠTE KAPITALA

Čakovečki mlinovi ostvarili su najveći rast vrijednosti na Zagrebačkoj burzi

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je kraj tjedna dočekalo u negativnom teritoriju, indeksi su blago zaključili u crvenom teritoriju, a likvidnost je dodatno oslabila.CROBEX je prekinuo niz od dva uzastopna dana rasta s padom od 0,2 posto, dok je na tjednoj razini izgubio 0,3 posto na vrijednosti.

Uži tržišni indeks CROBEX10 je oslabio 0,04 posto, dok je od sektorskih indeksa gubitnike predvodio indeks transportnog sektora, s padom od 2,1 posto.

Ukupna dionička likvidnost je nastavila slabiti, te je protrgovano svega 5,7 milijuna kuna. Niti jedno izdanje nije ostvarilo milijunski promet, a najbliže tome su bile dionice Turisthotela, koje su na prometu od 932 tisuće kuna ojačale 5 posto, čime su se svrstale među glavne dobitnike dana.

Ipak, od aktivnijih izdanja, najveći rast vrijednosti su ostvarile dionice Čakovečkih mlinova, koje su, nakon objave kompanije o ulasku u nove strateške aktivnosti za unapređenje dugoročne održivosti, porasle 10,1 posto. Dobre izvedbe su imale i dionice Petrokemije, te Hotela Tučepi, koje su ojačale redom 4 posto i 1,8 posto.

Na strani gubitnika, prvo ime su bile dionice Excelsa nekretnina, s padom vrijednosti od 3,2 posto, a slijede ih dionice Liburnia Riviera Hotela i Zagrebačke banke s padom cijena od 2,8 posto i 2,4 posto.

Dobitnik dana: Čakovečki mlinovi +10,13% 5.000,00

Gubitnik dana: Excelsa nekretnine -3,23% 150,00

CROBEX: -0,18% 1.792,29

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.