UNOSAN POSAO

Čačićev centar želi savjetovati 38 tvrtki

dragan marčinko

dragan marčinko

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

U Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI) održano je u srijedu javno otvaranje ponuda za usluge pravnog i financijskog savjetovanja na projektima u energetskom sektoru, za usluge pravnog savjetovanja pristigla je 21 ponuda, dok je za financijski dio pristiglo 17 ponuda, priopćeno je iz CEI-a.

Odabrani ponuditelji će s Centrom za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija potpisat okvirni sporazum za potencijalne projekte u trajanju od četiri godine.

Bitno je za napomenuti, navode iz CEI-a, kako su vrijednosti od 70 milijuna kuna za financijske i 20 milijuna kuna za pravne usluge okvirne te se odnose na procjenjenu vrijednost za dvadesetak i više projekata.

Ukoliko dođe do stvarne potrebe za konkretnim projektom vršiti će se mini nadmetanje među kompanijama s kojima će se sklopiti okvirni sporazum gdje će odlučujući faktor biti ponuđena cijena.

Isto tako, Centar po okvirnom sporazumu nije obavezan naručivati navedene usluge iz natječaja ukoliko ne bude potrebe za konkretnim projektima.

Centar će odluku o odabiru donijeti u roku ne dužem od 120 dana od dana otvaranja ponuda kako je i propisano u dokumentaciji za nadmetanje.

Tko se javio? Od Goldman Sachsa do Zabe

Prema saznanjima Poslovnog dnevnika, među zainteresiranima za financijski konzalting ima puno zvučnih imena poput JP Morgana, Goldman Sachsa, BNP Paribasa, PriceWaterhouseCoopersa, Deloittea, Lazard Freresa, Macquarie Capital Europe. Više je interesenata nastupilo kroz zajednicu ponuditelja, među kojima su i KPMG, Raiffeisenbank Austria, Ernst Young, Enedis, EUris, Grant Thornton revizija. Prijavile su se i domaće tvrtke, Zagrebačka banka kandidirala se samostalno, isto je učinio i BDO Zagreb, dok su Ekonomski institut i Ekonomski fakultet iz Zagreba dali zajedničku ponudu. Kandidaturu su predajom ponude istaknuli i talijanska Banca IMI te ruska Investicijska tvrtka Troika Dailog. Zagrebačka investicijske kuće Interkapital predala je zajedničku ponudu s Goldman Sachsom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi