TV I RADIJSKA OFENZIVA

Čačić na 'obranu od medijskih laži' troši gotovo milijun proračunskih kuna!

Radimir Čačić

Radimir Čačić

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Velik interes javnosti izazvala je informacija da je Ministarstvo gospodarstva zakupilo polugodišnji termin na Prvom programu Hrvatskog radija za promociju prvog potpredsjednika Vlade. Taj pothvat na državnom HRT-u stajao je 115.000 kuna, no to je tek manji dio promotivnog budžeta. U Ministarstvu gospodarstva potvrdili su tportalu da su za informiranje i, citiramo, 'obranu od neistina jedne izdavačke kuće', namijenili čak 919.000 proračunskih kuna. Toliko ih naime košta zakup medijskog prostora na 19 lokalnih TV postaja i tri radio postaje

Radimir Čačić jučer je potvrdio priču Večernjaka da novcem Ministarstva gospodarstva plaća emisije pod pokroviteljstvom na Hrvatskom radiju kako bi petnaest minuta hvalio samog sebe i obračunavao se s medijima koji kritički pišu o njegovim potezima. Kako je zvučala prva? U ugodnom razgovoru voditeljica ga je uz neprestan smiješak zamolila da komentira pisanje medija o cijenama goriva, struje, vode i kolosijeka Diokija, što je Čačić iskoristio da se predstavi kao žrtva novinarskog neznanja i bezrazložnih napada.

No to je tek početak medijske ofenzive: informaciju da potpredsjednik Vlade plaćenim emisijama osvaja i televizijski eter potvrdili su nam u Ministarstvu gospodarstva.

'Iz proračunske stavke 'Usluge promidžbe i informiranja' u 2012. godini planiramo potrošiti 919.045 kuna za emitiranje na radio i TV postajama. Poštujući sve zakonske standarde, Ministarstvo je direktno ugovorilo zakup medijskog prostora s 19 lokalnih TV postaja i tri radio postaje', stoji u odgovoru iz Ministarstva gospodarstva.

Iako naglašavaju da imaju obavezu i dužnost informirati javnost o svome radu i projektima od javnog interesa, već u sljedećoj rečenici otkrivaju da su konkretan poticaj za obavljanje te dužnosti dobili od medija, posebno od jedne izdavačke kuće.

'Kada se u medijima, posebno vezanim uz jednu izdavačku kuću (Večernji list, 24 sata i 24 sata express), kontinuirano objavljuju neistinite informacije o radu Ministarstva, dužnost objektivne informacije postaje neizbježna', odgovorili su tportalu iz Ministarstva gospodarstva.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi