nove mjere

Butković: Poduzetnici nemaju razloga za strah, Vlada će uvijek reagirati

11.09.2023 u 15:05

Bionic
Reading

Ministar Oleg Butković dao je izjavu za medije na kojoj se osvrnuo i na peti paket mjera za pomoć gospodarstvu i građanima

'Neke mjere su na snazi do kraja trećeg mjeseca sljedeće godine, a za neke od njih moramo donijeti odluku sada, prvenstveno što se tiče električne energije', rekao je Butković za N1.

Budući da je cijena struje manja, svi ti poduzetnici mogu ugovarati manju cijenu pa ćemo vidjeti do četvrtka što to njima znači, ima li to smisla, ali o svima će se voditi računa i nikoga nećemo zapostaviti, pojasnio je ministar.

'Da dođe do bilo kakvog šoka ili poremećaja, Vlada bi uvijek reagirala i to smo pokazali nebrojeno puta', dodao je Butković.

'Ne trebaju se oni (poduzetnici) bojati - ako bude tektonskih poremećaja, Vlada će uvijek reagirati, ali ćemo s njima obaviti razgovor da vidimo je li bolje da ostanu ovakve mjere ili ima li smisla da ovakve mjere postoje', kazao je.

Neki trgovački lanci spremni su vratiti cijene na razinu prije 31. prosinca 2022. godine, naveo je, osvrćući se na pisanje medija da Vlada vraća stare cijene za 1300 namirnica, zbog čega će se sutra održati hitan sastanak s trgovcima.

Paket bi trebao vrijediti oko 500 milijuna eura.