puni hvale

Burilović o Vladinim mjerama: Mogli bi spasiti barem djelić turističke sezone

23.04.2020 u 14:48

Bionic
Reading

Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore komentirao je Vladine mjere za popuštanje mjere protiv koronavirusa.

'Raduje nas da je prihvaćen i naš prijedlog da se već u ponedjeljak otvore sve trgovine, ali smatramo da bi trebalo dopustiti rad i šoping centrima. Također je uvažen naš prijedlog o aktivaciji javnog prijevoza jer se radnici vraćaju na posao', kaže Burilović.

Dodaje da s obzirom na nespretno tumačenje odluka Državnog inspektorata bilo bi dobro da se na jednom mjestu iskomuniciraju jasni i nedvosmisleni uvjeti pod kojima poduzetnici u svim djelatnostima mogu raditi.

Burislović misli da bi se otvaranjem ugostiteljskih objekata u svibnju mogao bi se spasiti barem djelić turističke sezone, iako su svjesni da tu slijedi dugi oporavak.

'Dobro je da se Vlada odlučila na postepeno popuštanje mjera zaštite jer to polako vraća život našem gospodarstvu. Moramo biti jako oprezni jer brzo može pasti u vodu sve što smo napravili. Vjerujem da možemo odgovornim ponašanjem pokazati da gospodarstvo i zdravlje mogu rukom pod ruku', zaključuje Burilović.

Dokument: "Tri faze relaksacije mjera"