nakon dva desetljeća

Božo Prka odlazi iz PBZ-a, kaže da će se posvetiti obitelji

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 13.10.2017 14:06
  • Objavljeno 13.10.2017 u 13:22
Božo Prka je čelnim čovjekom PBZ-a imenovan početkom 1998. godine

Božo Prka je čelnim čovjekom PBZ-a imenovan početkom 1998. godine

Izvor: Pixsell / Autor: Žarko Bašić

Dugogodišnji predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb (PBZ) odlazi s toga mjesta. Funkciju će napustiti nakon isteka ovoga mandata, u veljači 2018. Novi kandidat za čelno mjesto banke je Dinko Lucić

PBZ, članica Intesa Sanpaolo, objavila je kako dugogodišnji predsjednik Uprave Božo Prka odlazi iz ove banke iz osobnih razloga nakon isteka tekućeg mandata 10. veljače iduće godine.

Prka je čelnim čovjekom PBZ-a imenovan početkom 1998. godine. Iz banke odlazi, kako je sam rekao, isključivo zbog osobnih razloga sa željom da se ubuduće više posveti privatnom životu i obitelji.

'Nakon vrlo intenzivnog  i dugog razdoblja provedenog na čelu Uprave PBZ-a odluku o odlasku iz Banke donio sam isključivo  motiviran osobnim razlozima sa željom da se ubuduće više posvetim privatnom životu i svojoj obitelji, a ne s namjerom preuzimanja neke druge dužnosti', rekao je Prka, kako se navodi u priopćenju.

Na dugogodišnjem uspješnom vođenju PBZ-a Prki se zahvalio Ignacio Jaquotot, direktor Sektora za međunarodne banke supsidijare Intese Sanpaolo:

  • +10
  • +7

Božo Prka

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Za vrijeme dvadesetogodišnjeg rukovođenja gospodina Prke, Banka je privatizirana i u potpunosti preoblikovana u modernu i inovativnu financijsku instituciju koja je postala tržišni i tehnološki lider u različitim segmentima bankarskog poslovanja. Još jednom mu želim osobno zahvaliti za njegov vrijedan doprinos tijekom godina i poželjeti mu sve najbolje u budućnosti'.

Nadzorni odbor prihvatio je Prkinu odluku te mu zahvalio na dugogodišnjem uspješnom rukovođenju. Kao kandidat za predsjednika Uprave, Nadzorni odbor je imenovao Dinka Lucića s čime se prethodno mora suglasiti Hrvatska narodna banka.

Dinko Lucić, član Uprave PBZ-a za poslovanje sa stanovništvom naslijedit će Prku

Dinko Lucić, član Uprave PBZ-a za poslovanje sa stanovništvom naslijedit će Prku

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić

Lucić je dugogodišnji član Uprave PBZ-a, a bio je i član Uprave VÚB banke u Slovačkoj.

PBZ, poručuju iz Uprave, i dalje ostaje na čelu hrvatske bankarske scene s bazom od preko 1,6 milijuna klijenata.

PBZ je danas centar izvrsnosti za mnoga područja bankarskog poslovanja u Intesa Sanpaolo Grupi, a nedavno je postao i regionalni hub, preuzimanjem banaka supsidijara u Bosni i Hercegovini i Sloveniji u sklopu vlasničkog restrukturiranja unutar Grupe, poručili su iz PBZ-a.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!