U suradnji s WWF Adria

Bosch za Europsku Amazonu

23.03.2022 u 14:33

Bionic
Reading

U suradnji s WWF (World Wide Fund for Nature) Adria, BSH kućanski uređaji d.o.o. s brandom Bosch sudjeluje na projektu Europske Amazone, najvećeg zaštićenog riječnog područja u Europi. Cilj suradnje je podići svijest o održivom načinu života kroz kućanske uređaje koji to omogućuju te projektu koji je od iznimne važnosti za Hrvatsku, ali i regiju

Područje Europske Amazone, koje se proteže kroz Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Mađarsku i Srbiju, UNESCO je u rujnu 2021. godine proglasio rezervatom biosfere Mura-Drava-Dunav. Gotovo milijun hektara i 700 kilometara riječnog toka, jedinstvena staništa, brojne rijetke vrste životinja i biljaka samo su neki od razloga zašto je ovo područje posebno i zašto ga trebamo održati i očuvati.

BSH kućanski uređaji d.o.o., kroz brand kućanskih uređaja Bosch u Hrvatskoj, prepoznao je važnost projekta čije zvučno ime, veličina područja i učinak na lokalnu zajednicu dugoročno pridonosi održavanju raznolikosti prirode i očuvanju voda te klimatske otpornosti.

Brand Bosch kroz razvoj proizvoda veliki naglasak stavlja na održivi aspekt samih uređaja. Bitno nam je očuvati dragocjene resurse. Zbog toga Bosch razvija proizvode koji prilikom korištenja troše što je manje moguće vode. Neki od njih su perilice posuđa s kojima možete uštedjeti znatne količine vode ili perilice posuđa koje upotrebljavaju prirodne minerale za sušenje posuđa, a tu je i pametna perilica rublja i-DOS koja precizno dozira deterdžent, omekšivač i vodu. Diljem svijeta radimo na ovakvim i drugim inovativnim i učinkovitim rješenjima kako bismo vam pomogli pri uštedi vode i energije.

Perilice rublja s automatskim doziranjem iDOS. Perite rublje na najučinkovitiji način upotrebom perilice rublja sa sustavom automatskog doziranja i-DOS koji uvijek zna precizno dozirati deterdžent, omekšivač i vodu. Samo jednom napunite pretince za deterdžent i omekšivač i senzori i-DOS automatski će izmjeriti preciznu količinu deterdženta i vode koja je potrebna za svako pranje, bez potrebe za punjenjem sa svakim novim ciklusom. Tako više nikada nećete trošiti previše deterdženta i korisititi nepotrebne cikluse ispiranja - te ćete uštedjeti do 10 litara vode po ciklusu*.

Perilice posuđa. Vrijeme je da na vodi uštedite potpuno automatskim pranjem posuđa. Bosch perilice posuđa upotrebljavaju samo 9,5 litara vode po ciklusu, a posuđe savršeno čiste zato što postižu više temperature vode nego kod ručnog pranja. Pranjem posuđa u Bosch perilici posuđa štedite 30,5 litara vode po ciklusu u odnosu na klasično ručno pranje posuđa.** S Bosch perilicama posuđa možete uštedjeti do 8500 litara** vode na godinu za istinski održivi životni stil.

S ciljem podizanja svijesti svojih kupaca i šire javnosti o ovom važnom projektu za Hrvatsku, ali i cijelu regiju, Bosch je pokrenuo kampanju Bosch za Europsku Amazonu. U kampanji koja traje do kraja 2022. godine kupnjom Bosch perilice posuđa ili iDOS perilice rublja Bosch će dio iznosa donirati projektima očuvanja područja Europske Amazone u Hrvatskoj.

Više informacija:

*Izračun se temelji na miješanom rublju opranom pri 40°C sa 38% ručnog preddoziranja tekućeg deterdženta u usporedbi s uređajem s automatskim doziranjem sa 10 kg i sustavom pranja 4D: Istraživanje WL 1547/19 izveo WK Institut za primijenjena istraživanja (WK Institute for Applied Research) datuma 08/2019 i naručio BSH Hausgeräte GmbH.

**Interno istraživanje na osnovi usporedbe pranja posuđa u perilici i ručnog pranja. 40 litara (ručno pranje) - 9,5 litara (u perilici posuđa), izračun za 8500 ušteđenih litara temelji na 280 ciklusa na godinu.