veliki uspjeh

Boris Žgomba šestu godinu zaredom u Izvršnom odboru Europskog udruženja putničkih agencija i turoperatora

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 09.10.2020 11:13
  • Objavljeno 09.10.2020 u 11:12
Boris Žgomba

Boris Žgomba

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Licencirane fotografije

Predsjednik Udruženja putničkih agencija HGK Boris Žgomba i dosadašnji član Izvršnog odbora Europskog udruženja putničkih agencija i organizatora putovanja (ECTAA) ponovno je izabran za člana Izvršnog odbora ECTAA-e na njihovoj polugodišnjoj skupštini u Ateni.

'Velika mi je čast, ali i odgovornost biti izabran za člana Izvršnog odbora ECTAA-e, udruženja koje je ključan dionik europskog turističkog sektora i koje ima neizostavnu ulogu u procesu oporavka sektora', poručio je Žgomba koji je ranije bio i predsjednik ECTAA-e od 2012. do 2014., nakon toga je sve do danas u izvršnim tijelima Udruge, a inače je predsjednik Uprave i suvlasnik Unilinea, vodećeg hrvatskog turoperatora.

Kao jedan od glavnih prioriteta u narednom mandatu istaknuo je jačanje svijesti, kako kod Europske Komisije tako i kod nacionalnih tijela o važnosti agencija za ukupni turizam i gospodarstvo. 'Cijeli svijet ove godine suočio sa zdravstvenom krizom bez presedana, za koju nitko nije imao spremnu strategiju, a industrija putovanja, osobito turističke agencije i turoperatori, jedni su od najpogođenijih. Stanje je svakako teško i kompleksno, no nije nepremostivo ali ECTAA koja okuplja 70.0000 agencija na razini EU mora tu odraditi ključnu ulogu', poručio je Žgomba, dodavši da je turizam industrija koja generira 10 posto BDP-a, 12 posto zaposlenih, a uz to je i četvrta izvozna kategorija EU-a čija potrošnja generira više od 400 milijardi eura prihoda.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!