ZADUŽEN ZA TEHNIKU I IT

Boris Drilo imenovan članom Uprave Hrvatskog Telekoma

  • Autor: L.F.
  • Zadnja izmjena 14.12.2016 10:41
  • Objavljeno 14.12.2016 u 09:53
Boris Drilo HT

Boris Drilo HT

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HT

Nadzori odbor Hrvatskog Telekoma (HT) je na sjednici u utorak imenovao Borisa Drila članom Uprave i glavnim direktorom za tehniku i informacijske tehnologije, na razdoblje od tri godine s početkom od 1. siječnja 2017.

Drilo se HT-u pridružio 2012. iz Ericsson Grupe u kojoj je proveo 12 godina na projektnim i rukovoditeljskim poslovima vezanim uz razvoj i primjenu telekomunikacijskih mreža i novih tehnologija. U Upravu HT- a imenovan je s pozicije direktora Sektora u CTIO području

Prije toga je obavljao poslove člana Uprave za tehniku i informacijske tehnologije Iskon Interneta,  društva u 100 posto vlasništvu HT -a. Drilo je završio Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, na kojem je proveo godinu dana kao znanstveni suradnik u području bežičnih podatkovnih komunikacija. Magistar je znanosti, polje elektrotehnike, a završio je i Program izvršnog upravljanja Sveučilišta u Bostonu te studij izvršnog poslovnog upravljanja Poslovne škole Cotrugli u Zagrebu.

Davor Tomašković, predsjednik Uprave i glavni direktor, izjavio je: 'S velikim zadovoljstvom pozdravljam imenovanje Borisa u Upravu, posebice jer se radi o menadžeru čiji karijerni put je počevši od fakulteta preko Ericsson Grupe i HT Grupe fokusiran na razvoj poslovanja u novim telekomunikacijskim i tehnološkim područjima te sam uvjeren da će svojim iskustvom bitno doprinijeti razvoju digitalnog društva i jačanju naše pozicije tehnološkog lidera na hrvatskom tržištu.'

Nakon ovog imenovanja, Upravu čine Davor Tomašković, predsjednik, Josef Thuerriegl, zadužen za financije, Saša Kramar, zadužen za poslovne korisnike, Nataša Rapaić, zadužena za privatne korisnike, Boris Batelić zadužen za korisničko iskustvo, Marija Felkel, zadužena za ljudske resurse i Boris Drilo, zadužen za tehniku i informacijske tehnologije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!