SMANJENJE PROIZVODNJE

Blokirana dionica Ine zbog problema u Siriji

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 21.12.2011 14:08
  • Objavljeno 21.12.2011 u 11:15
burza

burza

Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Zbog nepovoljnog razvoja događaja u Siriji Ina je dodatno smanjila proizvodnju nafte i prirodnog plina u Siriji za 1,3 tisuće barela (u ekvivalentima nafte) na dan, nakon ranijeg smanjenja proizvodnje sirove nafte od 1,5 tisuća barela na dan u rujnu 2011, izvijestila je Zagrebačka burza, zbog čega je danas do 12 sati obustavljeno trgovanje dionicom

Ina je 14. studenog objavila da bi događaji u Siriji vezani uz restriktivne mjere EU-a protiv te zemlje mogli imati nepovoljan utjecaj na profitabilnost društva i na poslovanje. Također, Ina je imala i još uvijek ima poteškoća u naplati dospjelih potraživanja od sirijskog partnera za svoj dio proizvodnje ugljikovodika.

Proširenje opsega sankcija EU-a, usvajanjem odluke Vijeća Europske unije 1. prosinca, i rastuća politička nestabilnost u Siriji negativno utječu na Inino poslovanje u toj zemlji.

Zbog velike neizvjesnosti oko utjecaja trenutnih događaja na poslovanje u Siriji, Ina je zatražila od Zagrebačke burze i Londonske burze privremenu obustavu trgovanja dionicama Ine do 9. siječnja 2012. godine.

Zagrebačka burza je u 10 sati i 17 minuta blokirala trgovinu, a prije toga je protrgovano 58 tisuća kuna uz pad cijene od 0,3 posto, na 3.870 kuna. Unatoč zahtjevu Ine da blokada traje do 9. siječnja, Zagrebačka burza je odlučila nastaviti trgovanje u 12 sati.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi