tržište kapitala

Blok promet dominirao na burzi, indeksi blago u crvenom

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala tjedan je započelo blago u crvenom, i to nakon dva uzastopna tjedna sa blagim minusima. Oba indeksa CROBEX i CROBEX10 su oslabila oko 0,2 posto, gdje je sektorske dobitnike predvodio indeks prehrambenog sektora sa padom od 0,8 posto

Likvidnost je ojačala u odnosu na skroman prosjek prošlog tjedna, ali u prvom redu na krilima blok transakcija. Redovan promet je i dalje bio skroman, sa svega 6,8 milijuna kuna, ali je zato u dionici HT-a ostvaren blok promet od gotovo 9 milijuna kuna, te dodatnih 2,1 milijuna kuna bloka u dionici Atlantic Grupe. U redovnom prometu u fokusu je bila dionica Valamar Riviere koja je pri 2,1 milijun kuna prometa oslabila 0,8 posto.

Među milijunaše se ugurala još samo dionica Končar elektroindustrije, uz stagnaciju cijene pri 1,4 milijuna kuna prometa. Gubitnik dana je dionica Alpha Adriatic, čija je cijena potonula 5,2 posto, nakon vijesti kako je Privredna banka stavila na dospijeće 47 milijuna dolara vrijedan kredit, a slabe izvedbe su imale i dionice Viktora Lenca i FTB Turizma sa oko 4 posto minusa. Rijetki su bili jučerašnji likvidni dobitnici, gdje možemo izdvojiti tek Brionku sa 5,3 posto plusa i Đuro Đaković Grupe sa oko 2 posto rasta.

Dobitnik dana Brionka +5,30% 31,80

Gubitnik dana Alpha Adriatic -5,16% 29,40

CROBEX -0,20% 1.987,51

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.