industrija ljepote

Ovako su lani poslovale najpoznatije zagrebačke klinike za pomlađivanje

14.07.2023 u 13:39

Bionic
Reading

Posljednjih godina svjedočimo 'bumu' tržišta nekirurških metoda pomlađivanja, od botoksa, dermalnih filera, lasera do terapija krvnom plazmom. Na tom području najjače su zagrebačke klinike te smo pogledali kakve su poslovne brojke u prošloj godini šest najpoznatijih

Lider među estetskim privatnim klinikama ne samo u Zagrebu već i u Hrvatskoj je poliklinika Bagatin. Vode je braća Dinko i Tomica Bagatin koji su uhodani biznis 2006. preuzeli od oca Marija.

Bagatin stariji svoju ordinaciju pokrenuo je davne 1995. godine.

Uz estetsku kirurgiju Bagatini se bave i estetskom dermatologijom, stomatologijom i kozmetologijom. Svoje djelatnosti podijelili su na ukupno tri lokacije u Zagrebu i Splitu.

Prema podacima Fine u poliklinici Bagatin zaposleno je 72 djelatnika čija je prosječna plaća 1.123 eura. Prošle godine imali su 4,36 milijuna eura prihoda, što im je donijelo 68.696 eura čiste zarade.

Među onima željnim pomlađivanja dobro je znano ime i poliklinike Milojević na čijem je čelu Nikola Milojević.

Njegov otac Boško Milojević doajen je estetske kirurgije u jugoistočnoj Europi. Prvu polikliniku na ovim prostorima otvorio je 1967. godine, a početkom 80-ih s obitelji se preselio u London, u kojem je njegov sin Nikola završio srednju školu i fakultet.

Milojević mlađi nakon diplome radio je nekoliko godina za Harley Medical Group, najveći lanac estetskih klinika u Velikoj Britaniji.

Zatim je 2005. otvorio svoju privatnu Milo Clinic, da bi se 2009. vratio u Hrvatsku. Danas paralelno vodi biznis u Engleskoj te Polikliniku Milojević u Zagrebu. Milojević je lani imao promet od 1,67 milijuna eura i 148.101 eura dobiti. Zapošljava 16 djelatnika čija je prosječna plaća 825 eura.

  • +7
Nikola Milojević Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Prošlu godinu po dobrom će pamtiti Mladen Duduković i Hrvoje Kisić suvlasnici poliklinike koja u nazivu nosi njihova prezimena.

Osnovana 2017., poliklinika Duduković&Kisić iz godine u godinu ima sve bolje poslovne brojke. Lani je uprihodila rekordnih 1,24 milijuna eura i 295.967 eura dobiti. Prema podacima Fine u njoj radi 11 djelatnika s prosječnom mjesečnom plaćom od 978 eura.

Za Dudukovića na stranicama njegove klinike piše kako sebe 'voli opisati kao svestranog te modernog estetskog kirurga sa svim potrebnim znanjima i vještinama klasične plastične i estetske kirurgije uz savršenu nadogradnju neinvazivnim tehnikama i tehnologijama pomlađivanja'. Dok se Kisiću kao primarno područje rada navodi 'estetska i rekonstruktivna operacija grudi te oblikovanje tijela'.

Zasigurno jedno od najzvučniji imena domaće estetske scene je Siniša Glumičić. On je prije gotovo 30 godina otvorio privatnu praksu u Zagrebu koja je 1996. prerasla u specijalističku polikliniku Glumičić Medical Group.

Glumičić je u prošloj godini imao rast prometa za 7,43 posto, na 973.815 eura, dok mu je dobit iznosila 207.188 eura. Ima deset zaposlenih čija je prosječna plaća 1.284 eura.

Splićanin Dinko Kaliterna osnivač je i vlasnik poliklinike Poliderma. U samostalni biznis krenuo je 2004., a u svojoj klinici osim dermatovenerološke djelatnosti obavlja i manje kirurške zahvate pod lokalnom anestezijom.

Kao posebno područje interesa Kaliterna navodi 'estetsko-korektivne zahvate, kozmetologiju, celulit, anti-age medicinu i primjenu lasera'.

Njegova poliklinika je 2022. završila s 752.268 eura prometa i 28.787 eura zarade. Kaliterna zapošljava prema podacima Fine petero djelatnika čija je prosječna plaća 1.014 eura.

Za kraj, spomenut ćemo još jednu uglednu i staru zagrebačku kliniku za estetsku kirurgiju koja je lani također prebacila godišnji promet od pola milijuna eura. Radi se o Poliklinici dr. Tončić koju vode otac i sin – Rajko i Dinko Tončić.

Tončić senior jedan je od doajena estetske kirurgije u Hrvatskoj. S privatnom praksom je krenuo 1987. da bi 2008. osnovao polikliniku. Sin Dinko mu se pridružio dvije godine ranije.

Tončići su lani iskazali 584.322 eura prihoda i 84.020 eura dobiti. Kod njih radi deset djelatnika čija je prosječna plaća, prema podacima Fine, 864 eura.