moćni tvit

Bitcoin iznad 39.200 dolara, Musk najavio da bi ga Tesla ponovno mogla primati kao sredstvo plaćanja

14.06.2021 u 09:19

Bionic
Reading

Tesla će nastaviti prihvaćati bitcoin kao plaćanje nakon što rudari gladni kriptovalute prođu napola zeleno, tvitao je u nedjelju izvršni direktor Elon Musk

Ove su informacije snažno podigle cijenu bitcoina i ostalih kriptovaluta. Bitcoin je, naime, snažno porastao sat vremena nakon što je tvit objavljen. Bitcoin se trguje na razinama iznad 39.200 dolara što je dnevni rast od 9,7 posto. U rastu su ga slijedile i ostale kriptovalute, piše SEEbiz.eu.

Musk je sredinom svibnja zaustavio Teslin višemjesečni rast pozivajući se na zabrinutost za okoliš. Ali "kad se potvrde razumne (~ 50%) upotrebe rudara čiste energije od strane rudara s pozitivnim budućim trendom, Tesla će nastaviti dopuštati bitcoin transakcije", rekao je u tweetu.

Nejasno je kako će Musk provjeravati činjenice koriste li rudari čistu energiju jer postoji široka rasprava o tome gdje je industrija trenutno. Unatoč tome, komentari pružaju prvu naznaku za Teslin povratak bitcoin plaćanjima.

Musk u tvitu također ponavlja svoju obranu da je u prvom tromjesečju prodao 10% zalihe bitcoina proizvođača električnih vozila, a čini se da također ukazuje na to da tvrtka dodatno prodavala najpopularniju kriptovalutu.