NA KORAK DO STEČAJA

Bandić ostavio Radio 101 bez 80.000 kn mjesečno

Radio 101 plakat stojedinica

Radio 101 plakat stojedinica

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Milivoj Keber

Nekoliko dana nakon što je Radio 101 polijepio plakate u kojima obavještava da mu zbog duga od 19 milijuna kuna prijeti gašenje i nakon što je nova uprava ustvrdila da je za to djelomično kriv i Grad koji je do 2008. bio suvlasnik Radija 101 pa su od gradonačelnika zatražili da im sa sedam milijuna kuna pomogne u premošćivanju krize, gradonačelnik Milan Bandić otkazao je osam godina star Ugovor o programskoj suradnji s Radiom 101

Radio 101 ostao bez 80.000 kuna, koliko mu je Grad svakog mjeseca uplaćivao sukladno ugovoru iz veljače 2001. godine. To je dodatno pogoršalo ionako tešku situaciju Radija 101.

– Zbog nedostatka financijskih sredstava Grad Zagreb otkazuje predmetni ugovor – piše u šturom gradonačelnikovu obrazloženju.

– Ne razumijem zbog čega je gradonačelnik raskinuo ugovor jer smo ga mi poštovali svakodnevnim emitiranjem emisije Zagrebački odrezak koja je građane na objektivan i profesionalan način informirala o radu gradske uprave i drugim važnim događajima u gradu – rekao je Drago Perić, predsjednik uprave Radija 101, potvrdivši Večernjem listu da je Radio 101 na korak do stečaja jer im 1. veljače na naplatu dolazi 4,5 milijuna duga, a novca nemaju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi