NAJAVIO I INTERVENTNI FOND

Bandić dodijelio potpore poduzetnicima

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 17.02.2010 15:41
  • Objavljeno 17.02.2010 u 15:16
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je danas ugovore o dodjeli interventnih financijskih sredstava prvoj skupini, to jest 20 od 402 obrtnika i poduzetnika koji su zadovoljili uvjete natječaja za pomoć zbog recesije, raspisanog u svibnju prošle godine

Pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Ladislav Prežigalo istaknuo je da je Grad osigurao oko 20 milijuna kuna za taj projekt te da je na natječaj stiglo 511 molbi od kojih su 402 pozitivno riješene. Najavio je moguće nove mjere pomoći gospodarstvu zbog složenoga gospodarskog stanja.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podupro je te mjere pomoći zagrebačkome gospodarstvu i najavio da će se mogućim rebalansom gradskog proračuna, najvjerojatnije nakon prvog kvartala, 'voditi briga o pomoći gospodarstvu kroz posebni interventni fond'.

Istaknuo je da će partnerski odnos s obrtnicima i gospodarstvenicima biti jedan od motiva politike u Zagrebu. Naglasio je da Zagreb, za koji smatra da je 'jedan od najsocijalnijih gradova u ovom dijelu Europe', nije i ne može biti otok te da je gospodarsko stanje vrlo teško. Unatoč tome, kako je rekao, ustrajat će se na očuvanju stečenih socijalnih prava, neće se otpuštati ljudi, a gospodarstvu će se pomoći.

Na novinarski upit o napisima po kojima je Zagrebački holding isplatio velike svote Ekonomskom fakultetu za stručne analize koje su ljudi u tom holdingu mogli sami izraditi, Bandić je odgovorio da je grad uvijek tražio pomoć struke. Istaknuo je da je grad surađivao i s drugim fakultetima radi stručnih analiza te da je platio za dobro obavljen posao. Na upit jesu li istinite glasine da osniva stranku, Bandić je odgovorio niječno.

Na pomoći zagrebačkim gospodarstvenicima i obrtnicima zahvalio je predstavnik poduzeća DOK ING Vjekoslav Majetić, koji je rekao kako je gradu zahvalan na pomoći jer bankarski sustav teško prati gospodarstvenike.

Napomenuo je da će danas dobiveni novac uložiti u najavljeni razvoj prvoga hrvatskog malog gradskog vozila. Pohvalio je zagrebačku Gradsku upravu jer je imala volju poduprijeti proizvodnju kojoj u recesiji prijeko potrebna pomoć.

Danas uručena interventna financijska sredstva pomoći zagrebačkim gospodarstvenicima kreću se od 20 do 300 tisuća kuna, a dodijeljeno je 19.652.000 kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi