CIJENA ĆE BITI PRESUDNA

Atlantic ipak još u utrci za Drogu Kolinsku

Bionic
Reading

Iako mediji prenose nepotvrđene informacije kako u drugi krug natjecanja za kupnju Droge Kolinske ulaze samo veliki svjetski private equity fondovi te da je hrvatska Atlantic grupa, kao jedini strateški ponuđač, ispala iz trke, iz bankarskih krugova se neslužbeno čuje kako ipak još nije sve gotovo

Medijske interpretacije skloni su protumačiti ponajprije kao podgrijavanje tenzija u procesu u kojem ključnu riječ ipak imaju privatni vlasnici, a njima će ponuđena cijena biti presudna. Poznato je kako se očekuje da bi transakcija ukupno mogla biti teška oko 350 milijuna eura (200 za equity i 150 za dugove), no nije isključeno da se u natjecanju kupaca izlicitira i veći iznos - ovisi koliko je kupcima stalo do preuzimanja.

U tom smislu Atlantic zasigurno ima manji manevarski prostor nego neki od velikih fondova, no u hrvatskoj tvrtki za sada ne žele davati nikakav komentar. Činjenica je, međutim, da se postupak izbora kandidata koji ulaze u drugi krug i kojima će biti omogućeno dubinsko snimanje Droge Kolinske, prilično odužio. Očekivalo se da će izlistavanje za drugi krug biti završeno najkasnije 10-ak dana od podnošenja neobvezujućih ponuda, a od tada je prošlo gotovo tri tjedna.