strateg za kavu

Atlantic Grupa dovodi veliko pojačanje: Fortenovi 'oteli' direktora PIK Vrbovca

20.08.2019 u 12:58

Bionic
Reading

Mate Štetić, dosadašnji predsjednik Uprave PIK Vrbovec, s početkom rujna se pridružuje Atlantic Grupi na poziciji glavnog direktora Strateškog poslovnog područja Kava. Štetić je jedan od prominentnijih hrvatskih menadžera koji ovim karijernim prelazom završava deset godina na čelu PIK Vrbovca, gdje je zaslužan za višestruki rast prodaje te pozicioniranje kompanije kao tržišnog lidera u mesnoj industriji čitave regije i inovatora unutar kategorije.

Prije PIK-a Vrbovca vodio je kompaniju Mlinar, u kojoj je kao predsjednik Uprave započeo uspješan proces restrukturiranja, osiguravajući fokus na vlastiti maloprodajni lanac kroz značajne promjene u pristupu poslovanju i samom asortimanu.

Kao nadležni menadžer za marketing te istraživanje i razvoj u Ledu i Zvijezdi uspješno je radio na pozicioniranju ovih brendova među najprepoznatljivije u Hrvatskoj, dok u prodaji Leda ima odlične rezultate u različitim kanalima, kao i u širenju na druga tržišta.

'Štetić ulogu glavnog direktora SPP Kava preuzima s glavnim ciljem usmjeravanja cjelokupnog poslovanja i organizacije ovog područja ka održivom i stabilnom dugoročnom rastu, odnosno zadržavanja i unapređenja vodeće pozicije u regiji. SPP Kava sa svojim brandovima Grand kafa i Barcaffe  strateški će se fokusirati na dva glavna segmenta — daljnje pomlađivanje i moderniziranje kategorije tzv. svježe pržene i mljevene kave s posebnim naglaskom na jačanje konzumacije izvan kućanstva, te na operativnu učinkovitost u cilju održavanja profitabilnosti poslovanja', priopćeno je iz kompanije.