TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi u crvenom nakon tri uzastopna dana rasta, u prvom planu Atlantic i Valamar

Bionic
Reading

Na domaćem tržištu kapitala u srijedu je vladao negativan sentiment, dionički indeksi su potonuli, dok je likvidnost oslabila u odnosu na prethodni trgovinski dan

Indeks CROBEX je s padom od 0,8 posto prekinuo svoj trodnevni uzastopni rast, te je zaključio na 1.811,9 bodova. Uži tržišni indeks CROBEX10 je izgubio 0,9 posto na vrijednosti, a od sektorskih indeksa najviše je izgubio indeks građevinskog sektora, koji je potonuo 2 posto.

Zagrebačka burza Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Ukupno je protrgovano nešto više od 7 milijuna kuna, a milijunski promet su uspjela premašiti samo dva izdanja. Najviše se trgovalo dionicama Atlantic Grupe, koje su na prometu od 2,6 milijuna kuna oslabile 1,7 posto. Aktivno se trgovalo i dionicama Valamar Riviere, čija je cijena, na prometu nešto većem od milijun kuna, potonula 1,8 posto kao posljedica realizacije kapitalnih dobitaka iz prethodnih trgovinskih dana.

Loš dan su imale i dionice Optima Telekoma te Končar Elektroindustrije, koje su zabilježile pad cijena od 6,7 posto i 3,7 posto, dok su, s druge strane, dionice Uljanika uzletjele 20 posto, nakon što je Trgovački sud u Pazinu ponovno odgodio ročište za otvaranje stečajnog postupka nad Uljanik Brodogradilištem.

Dobitnik dana: Uljanik +20,00% 1,20 kn

Gubitnik dana: Optima Telekom -6,67% 2,80 kn

CROBEX: -0,80% 1.811,88 bodova

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.