potpisali ugovor

Arena Hospitality grupa: Kredit od 180 milijuna kuna za obnovu hotela Brioni

08.12.2020 u 18:54

Bionic
Reading

Arena Hospitality grupa u utorak je potpisala ugovor o kreditu u ukupnom iznosu od 180 milijuna kuna, kojim će financirati obnovu i preuređenje hotela Brioni u Puli, čije se otvorenje očekuje prije ljetne sezone iduće godine, izvijestila je ta pulska hotelska tvrtka putem Zagrebačke burze.

Ugovor o kreditu u ukupnom iznosu od 180 milijuna kuna (24 milijuna eura) Arena Hospitality grupa je potpisala s dvije banke - Erste & Steiermärkische bankom i Zagrebačkom bankom.

Novi zajam podijeljen je ravnopravno između dva zajmodavca, dospijeva do 2033. godine i ima fiksnu kamatnu stopu od 2,6 posto, navodi se u objavi.

Ukupni program obnove i preuređenja hotela Brioni u Puli iznosit će oko 260 milijuna kuna, a iz Arena Hospitality grupe objašnjavaju da će, uz 180 milijuna kuna kredita, preostali iznos financirati iz vlastitih sredstava.

Prva faza preuređenja hotela Brioni započela je u siječnju ove godine, a trenutno je u tijeku druga faza.

Otvaranje obnovljenog hotela očekuje se prije ljetne sezone 2021. godine, najavljuju iz Arena Hospitality grupe.

Hotel Brioni izgrađen je početkom 1970. godine i bio je, kako se navodi, jedan od najistaknutijih hotela u bivšoj Jugoslaviji, u kojem su boravile mnoge poznate osobe (uključujući političare, umjetnike i glumce).

Hotel će biti preuređen u luksuzni hotel visoke kategorije s 227 soba, imat će sedam katova, unutarnji i vanjski te bazen za aktivnosti, wellness centar, teretanu, dječje igralište, nekoliko restorana i barova te sadržaje za sastanke i događanja, ističu iz Arena Hospitaliy grupe.

Iz te hotelske kompanije u objavi izdvajaju još nekoliko projekata koje planiraju u kratkoročnom i srednjoročnom roku - završetak kupnje i preuzimanja hotela 88 Rooms u Beogradu početkom 2021. godine; obnova kampa Stoja u Puli u kamp više kategorije; prenamjena kultne zgrade na vrhunskoj lokaciji u središtu grada Zagreba u hotel sa 113 spavaćih soba; obnova hotela Riviera u središtu grada Pule.