Privredna banka Zagreb

Apple Pay dostupan korisnicima PBZ Mastercard kartica

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 02.06.2020 15:45
  • Objavljeno 02.06.2020 u 15:45
Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a

Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: PBZ

Privredna banka Zagreb (PBZ) od danas korisnicima svojih Mastercard kartica donosi uslugu Apple Pay, koja mobilna plaćanja pretvara 'u jednostavan, siguran i privatan način plaćanja koji je brz i praktičan', tvrdi su u priopćenju

Kada putem usluge Apple Pay koristite kreditnu ili debitnu karticu, stvarni brojevi kartica ne pohranjuju se na uređaju niti na Apple poslužiteljima. Umjesto toga, dodjeljuje se jedinstveni broj računa uređaja koji je tokeniziran i sigurno pohranjen na modulu Secure Element na vašem uređaju. Svaka je transakcija autorizirana jednokratnim jedinstvenim dinamičkim sigurnosnim kodom.

„PBZ i dalje snažno nastavlja s aktivnostima proširenja ponude inovativnih proizvoda i usluga prema svojim klijentima. Vrlo smo zadovoljni što danas možemo ponuditi Apple Pay uslugu također i našim korisnicima Mastercard kartica, pružajući im još jedan način plaćanja koji je ne samo siguran, već i vrlo praktičan, što je osobito važno u ovom trenutku povećanog korištenja mobilnih plaćanja", rekao je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb.

Apple Pay je vrlo lako postaviti, a korisnici će nastaviti ostvarivati sve pogodnosti koje im nude kreditne i debitne kartice, ističu iz PBZ-a.

 Za kupnju u trgovinama, Apple Pay radi na iPhone SE, iPhone 6 i novijim modelima te Apple Watch uređaju. Online kupnja, u aplikacijama i na web stranicama koje prihvaćaju Apple Pay, jednostavna je pomoću dodira Touch ID-a, dvostrukim klikom bočne tipke i pogledom na iPhone X za potvrdu identiteta putem Face ID-a. S uslugom Apple Pay nema potrebe za ispunjavanjem drugih obrazaca računa ili ponovnim upisivanjem podataka o dostavi i naplati.

Kada plaćate robu i usluge u aplikacijama ili pregledniku Safari, Apple Pay radi na uređajima iPhone 6 i novijim modelima, iPhone SE, iPad Pro, iPad (5. generacija), iPad Air 2 i iPad mini 3 i novijim verzijama. Možete koristiti i Apple Pay u Safariju na bilo kojem Mac računalu uvedenom u ili nakon 2012. sa sustavom macOS Sierra i potvrditi plaćanje s iPhonom 6 ili novijim ili Apple Watch uređajem, ili Touch ID-om na novom MacBook Pro i MacBook Air.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!