dolazi iz francuske

Antal Bekefi novi direktor BAT-ove Adria regije

23.01.2018 u 10:53

Bionic
Reading

Adria regiju British American Tobaccoa, kojom se upravlja iz Hrvatske, od 1. siječnja preuzeo je novi generalni direktor, Antal Bekefi, dosadašnji generalni direktor BAT-a u Francuskoj. Dosadašnji generalni direktor Adria regije, Ram Addanki, odlazi na novu, višu regionalnu poziciju unutar BAT-ovog sustava

'Tim u Hrvatskoj u posljednje je dvije godine, nakon preuzimanja TDR-a, napravio velike pomake u poslovanju zahvaljujući kojima je hrvatsku organizaciju čvrsto pozicionirao unutar BAT-ovog sustava. U narednom razdoblju nastavljamo s investicijama u sve dijelove biznisa, rastom aktivnosti i izvoza kao i otvaranjem novih radnih mjesta', izjavio je Antal Bekefi, generalni direktor regije Adria.

Bekefi već 20 godina obnaša najrazličitje važne pozicije unutar BAT-a. Karijeru je započeo u Mađarskoj, u odjelu marketinga. Međunarodnu karijeru unutar BAT-a započeo je u Švicarskoj gdje je obnašao dužnost direktora marketinga. Nakon toga je preselio u Poljsku gdje je brzo napredovao do pozicije generalnog direktora poljskog tržišta. Posljednje dvije godine živio je u Parizu gdje je vodio BAT-ovo poslovanje u Francuskoj.

Regija Adria je od listopada prošle godine proširila broj tržišta kojima će upravljati pa uz Sloveniju, Hrvatsku i BiH obuhvaća dodatnih pet tržišta; Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju i Kosovo. Adria sada, zajedno s tržištima Bugarske i Rumunjske, postaje dio novog BAT-ovog organizacijskog područja Južna i srednja Europa (SCEA).

BAT je jedan od najvećih privatnih investitora u Hrvatskoj i kontinuirano investira u sve dijelove biznisa, najviše u proizvodnju u Kanfanaru. Ukupan iznos ulaganja u Kanfanar ove godine doseći će 40 milijuna eura.

Zahvaljujući uspješnom pozicioniranju tvornice u Kanfanaru unutar globalnog sustava BAT-a, BAT je danas jedan od najvećih domaćih izvoznika, s udjelom izvoza od 80 posto ukupne proizvodnje i planom povećanja tog udjela do kraja ove godine na preko 90 posto. Od akvizicije TDR-a BAT je povećao ukupan broj zaposlenih u svim dijelovima poslovanja za 7 posto, pa sada u hrvatskom dijelu BAT-ove regije Adria ukupno radi 1650 ljudi.