briše se simbol

Agrokor napušta Cibonin toranj, pripreme za preseljenje već počele

10.11.2017 u 09:26

Bionic
Reading

Privremena uprava Agrokora na čelu s Vladinim povjerenikom Antom Ramljakom uskoro bi mogla napustiti sjedište kompanije u Ciboninom tornju.

Prema informacijama Jutarnjeg lista, o napuštanju tornja na 26 etaža, u kojem je Agrokor smješten od 2000. godine, razmišlja se već neko vrijeme, a cijeli plan preseljenja trebao bi biti poznat u sljedećih desetak dana.

Priča o napuštanju dugogodišnjeg sjedišta kompanije počela je nedugo nakon što je na čelo Agrokora stigao Ramljak, a jedna od lokacija na kojoj bi uprava trebala nastaviti svoj rad jest Konzumova upravna zgrada na zagrebačkom Žitnjaku.

 

Dođe li uistinu do preseljenja, vrlo je izgledno da će Agrokor prostore unutar Cibonina tornja, koje su dosad koristili, dati u najam, a jedna od varijanti, u slučaju da se dobije prava ponuda, jest da će prodati urede u jednoj od najprepoznatljivijih i najreprezentativnijih zagrebačkih zgrada, u kojoj je Ivica Todorić stolovao od 4. siječnja 2000. godine.

Todorić je toranj kupio od Astre, zagrebačke tvrtke u državnom vlasništvu koja je u vrijeme bivše države obavljala trgovinu s inozemstvom. Na čelu te tvrtke, nakon moskovskog ureda, bio je i Franjo Gregurić, koji će vrlo brzo postati predsjednik Vlade nacionalnog jedinstva po nagovoru prvoga predsjednika Franje Tuđmana.

Astra je te nekretnine pokušala prodati u više navrata, sve dok se krajem 1999. godine nije javio Ivica Todorić s Agrokorom.

Agrokor Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic