TODORIĆ GLAVNI FAVORIT

Agrokor i fondovi danas predaju ponudu za Mercator

10.05.2013 u 10:33

Bionic
Reading

Konzorcij prodavatelja trebao bi danas dobiti tri obvezujuće ponude za većinski udjel u Mercatoru. I ovoga put glavni favorit za kupnju 53 posto dionica je Agrokor, koji sigurno predaje ponudu. Todorićev koncerna navodno će ponuditi oko 115 eura po dionici, piše slovenski poslovni dnevnik Finance

Agrokorova obvezujuća ponuda je 15 eura niža od neobvezujuće ponude predane prije nekoliko mjeseci, a u odnosu na prošlogodišnju ponudu (221 euro) cijena je gotovo prepolovljena. 

Uz Agrokor će, prema neslužbenim informacijama, ponude predati barem dva od tri ranije spominjana fonda: CVC Capital Partners, Mid Europa Partners i Bain Capital Partners

Očekuje se da će njihove ponude biti niže od Agrokorove. Fond Sowiniec u vlasništvu je jednog od najbogatijih poljskih biznismena Mariusza Switalskog, koji se kasnije uključio u proces, no neće predati ponudu budući da nije ni odradio dubinsko snimanje.

Ukoliko pobijedi na natječaju, Agrokor bi prije preuzimanja Mercatora trebao biti dokapitaliziran s oko 480 milijuna eura. Njegovi financijski partneri u poslu su fondovi One Equity Partners, Blackstone te Capital International i EBRD.