svjetsko priznanje

Agencija premijerova savjetnika Macana nagrađena Polarisom za političku komunikaciju

07.03.2018 u 16:22

Bionic
Reading

Kampanja za gradonačelnika Šibenika 2017. godine koju je Manjgura, agencija za odnose s javnošću u vlasništvu PR stručnjaka Krešimira Macana koji je od nedavno i savjetnik za medije premijera Andreja Plenkovića, u suradnji sa Željkom Burićem i šibenskim HDZ-om osvojila je prestižnu svjetsku nagradu Polaris za političku komunikaciju. Riječ je o priznanju koju dodjeljuje Europsko udruženje političkih konzultanata (European Association of Political Consultants – EAPC)

Projekt pod nazivom 'Kako je Željko Burić postao prvi reizabrani gradonačelnik Šibenika u povijesti' za nagradu se natjecao s prijavljenim kampanjama iz čitavog svijeta. Nagradu Polaris Manjguri je dodijelio žiri sastavljen od renomiranih međunarodnih stručnjaka iz područja političkog savjetovanja, digitalnog marketinga, odnosa s javnošću, medija, direktnog mailinga i terenskih kampanja, marketinga, dizajna i razvoja novih tehnologija. U ovoj hrvatskoj agenciji Polaris smatraju krunom uspješne 2017. godine u kojoj su strateški razradili i s klijentima odnijeli pobjedu u svim političkim kampanjama u Hrvatskoj za lokalne izbore 2017.

'Jako smo ponosni zbog nagrade jer je ona priznanje struke u svjetskim razmjerima za izvrsnost u poslu. Polaris, kao i prošlogodišnji poslovni rezultati našeg tima u svim sektorima potvrda su da se marljivi rad i sustavno ulaganje u edukaciju i razvoj kadrova itekako isplate i prepoznaju, jer upravo je nagrađenu kampanju realizirao iznimno mladi tim komunikacijskih stručnjaka koji su stasali u Manjguri,' poručila je Katarina Leko, direktorica agencije za odnose s javnošću Manjgura.

Nagrada će im se uručiti na svečanoj večeri u Londonu, 14. ožujka 2018. u sklopu EAPC-ove godišnje konferencije kojoj će nazočiti i Manjgurini savjetnici.

  • +4
Krešimir Macan Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas

'Ovim putem želimo zahvaliti Željku Buriću i iznimnim ljudima u Šibeniku koji su nam, nakon uspješne prve zajedničke kampanje 2013. godine, ponovno ukazali povjerenje i za ove lokalne izbore. Opet smo pokazali da se pravom sinergijom klijenta i agencije mogu postići izvrsni rezultati. Burić je u 2017. postao prvi gradonačelnik Šibenika u povijesti kojeg su birači dvaput birali, a oboreni su i još neki rekordi. Drago mi je i zbog našeg mladog tima koji već godinama radi nevjerojatan posao i vjerujem da će nam ova nagrada biti poticaj da budemo još bolji,' rekao je komunikacijski savjetnik i voditelj Manjgurinog tima za političke kampanje Gordan Turković.

Nagrada Polaris EAPC-ov je globalni natječaj za političke savjetnike, voditelje kampanja, lidere i inovatore koja odaje priznanje za izniman rad u političkoj komunikaciji, izbornim kampanjama i odnosima s javnošću. Prijavitelji svoje kampanje mogu prijaviti u 21 različitih kategorija poput Kampanja za društvene mreže, PR kampanja, Radijska kampanja, TV kampanja, Medijska kampanja, Cjelokupna kampanja i sl. Organizatori objašnjavaju kako je Polaris drugi naziv za Sjevernjaču, najsjajniju zvijezdu vidljivu na sjevernoj hemisferi. Kao što je ona tisućama godina vodila čovječanstvo i mnoge istraživače i vođe do njihova cilja, tako i politički savjetnici vode kandidate, političke stranke, pokrete i vođe današnjice.