ZELENO SVJETLO

Agencija odobrila spajanje HT-a i Combisa

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 17.05.2010 16:38
  • Objavljeno 17.05.2010 u 15:26
olgica spevec

olgica spevec

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Davor Pongračić

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) ocijenila je dopuštenim spajanje Hrvatskog telekoma s informatičkom kompanijom Combis

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja službeno je pokrenula proceduru za ocjenu tržišne snage koju će HT imati s Combisom u veleprodaji informatičke opreme te u ponudi informatičkih usluga na području Hrvatske. Budući da HT prije preuzimanja nije djelovao ni na tržištu trgovine informatičkom opremom na veliko, niti na tržištu informatičkih usluga, njegov udio na tim tržištima neće prelaziti 10 posto.

Trend na informatičkom tržištu u posljednje vrijeme karakterizira objedinjavanje informatičkih i telekomunikacijskih djelatnosti radi što kvalitetnije ponude novih i inovativnih proizvoda i usluga s ciljem zadovoljavanja zahtjeva svakog pojedinog korisnika.

Agencija ocjenjuje da ovo spajanje neće imati negativne učinke na tržišno natjecanje na spomenutim tržištima, već se očekuju pozitivni sinergijski učinci u pružanju IT i telekomunikacijskih usluga.

S obzirom na to da će objedinjeno pružanje IT i telekomunikacijskih usluga u konačnici rezultirati i većom kvalitetom, bogatijim izborom i povoljnijim cijenama tih usluga, može se očekivati da će u budućnosti slične poteze spajanja poduzeti i konkurentske kompanije na spomenutim tržištima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi