NACIONALNI LANAC

Adria Oil započinje snažnu ekspanziju na regionalnom tržištu naftnih derivata

24.12.2021 u 09:08

Bionic
Reading

Tvrtka Adria Oil je specijalizirana za veleprodaju i maloprodaju naftnih derivata. Osnovana je 2003. godine kada je otvorena prva benzinska postaja na Malom Lošinju. 2018. godine tvrtka postaje članicom Manšped grupe kada započinje njen značajan razvoj i ekspanzija maloprodajne mreže

Adria Oil je trenutno jedini nacionalni lanac maloprodajnih benzinskih servisa u sto postotnom vlasništvu hrvatskog kapitala.

Tvrtka trenutno ima 30 benzinskih postaja i prisutna je na širem području Republike Hrvatske, pa tako i na tržištu Istre za koju u narednoj godini planiraju širenje poslovanja i značajne investicije.

"Od 2018. godine kada je otvorena benzinska postaja u Žminju, Adria Oil zauzima značajan udio na tržištu naftnih derivata u Istri. Posebno dobri rezultati bilježe se u prodaji lož ulja gdje se godišnje servisira više od 5 tisuća kupaca. Do početka sljedeće turističke sezone Adria Oil će izgraditi i otvoriti 3 nove benzinske postaje: Labin, Fontana i Novigrad, a trenutno smo u potražnji za novim atraktivnim lokacijama za benzinske postaje jer nam je krajnji cilj preuzeti vodeću ulogu na tržištu naftnih derivata u Istri", govoreći o poslovnim planovima vezanim uz prostor naše županije kazao nam predsjednik Uprave Adria Oila Andrej Šolaja za Glas Istre.

Poslovne brojke tvrtke bilježe kontinuirani rast pa se tako ove godine očekuje promet veći od milijardu i 100 milijuna kuna, što je rezultat kvalitetnog i predanog rada 258 djelatnika Adria Oil-a.

"Adria Oil planira daljnji razvoj svoje maloprodajne mreže uz kontinuirano praćenje globalnih trendova u razvoju naftnih derivata. Računajući i one u Istri, u 2022. godini u planu je otvaranje najmanje 6 novih maloprodajnih servisa, te u narednih nekoliko godina realizirati maloprodajnu mrežu od 50 benzinskih postaja u Hrvatskoj. Osim toga cilj je proširiti ponudu vlastite robne marke u okviru Adria marketa i ponuditi kupcima veći gastro izbor u Adria caffe barovima. Pored maloprodaje, značajan iskorak očekuje se i u veleprodajnim aktivnostima gdje će uz goriva sve veći naglasak biti na ponudi ukapljenog naftnog plina i Valvoline maziva", kaže Andrej Šolaja.

Što se asortimana tiče, u ponudi Adria Oilovih servisa su sve vrste goriva, a posebno se ističu aditivirana premium goriva G-POWER kvalitete koja dokazano produžuju životni vijek motora, smanjuju potrošnju goriva i štetne emisije u okoliš. Tvrtka nudi i prodaju ukapljenog naftnog plina za kućanstva i ugostiteljstvo te prodaju i dostavu lož ulja do kućnog praga. Osim naftnih derivata, na benzinskim postajama u okviru Adria marketa u ponudi je više od 2.500 artikala, a u sklopu većine benzinskih postaja nalaze se spomenuti Adria caffe barovi gdje Adria Oil svojim kupcima u modernom i ugodnom ambijentu nudi osvježenje uz široku gastro ponudu.

"Posebno bih istaknuo kavu za koju dobivamo zaista brojne pohvale pa možemo reći da je vjerojatno najbolja kava na benzinskim postajama u Hrvatskoj", ističe Andrej Šolaja