nema dogovora

Adria Media Zagreb pred otvaranjem stečaja, vjerovnici potražuju 950.000 eura

12.02.2024 u 12:00

Bionic
Reading

Trgovački sud u Zagrebu za 5. ožujka zakazao je ročište za očitovanje o prijedlogu otvaranja stečaja nad Adria Medijom Zagreb, bivšim nakladnikom story.hr i to nakon što je početkom siječnja bio obustavljen predstečaj te tvrtke od koje su vjerovnici potraživali više od 950.000 eura

'Nedvojbeno je da bez suglasnosti najvećeg vjerovnika Radin print d.o.o. ne može doći do prihvaćanja plana restrukturiranja', ističe se u sudskom rješenju. Dodaje se i da je 'očito da najveći vjerovnik koji bi mogao spriječiti donošenje plana restrukturiranja ne podupire nastavak pregovora o planu restrukturiranja' te da dužnik zbog blokade računa nije u mogućnosti ispunjavati svoje zakonske obveze.

Stoga su, prema sudskom rješenju, ostvareni uvjeti za obustavu predstečajnog postupka i otvaranje redovnog stečaja.

Sudska odluka je uslijedila nakon što je krajem prošle godine Vijeće za elektroničke medije ispisalo iz Upisnika pružatelja elektroničkih usluga Adria Mediju Zagreb kao nakladnika story.hr, sensa.story.hr i roditelji.story.hr te je kao novog nakladnika ovih izdanja upisalo Mondo INC Zagreb d.o.o., tvrtku kojoj je osnovao Mondo INC Beograd d.o.o, registriran u Srbiji.

Promjena nakladnika tih medija uslijedila je nakon otvaranja predstečaja Adria Medije Zagreb lani u lipnju, da bi u listopadu bilo doneseno i rješenje o utvrđenim i osporenim tražbinama tvrtke od koji vjerovnici potražuju nešto više od 950.000 eura. Najviše, 592.360 eura potražuje tiskarska tvrtka iz Svete Nedelje – Radin Print, a slijedi, zanimljivo je istaknuti, upravo Mondo INC Zagreb koja kao tvrtka nasljednik potražuje 94.907 eura.

Osnivač Mondo INC Zagreb jest Privredno društvo za obezbeđivanje prava i distribuciju audio-vizualnih proizvoda MONDO INC d.o,o Beograd registriran na adresi Obilićev venac 4, a kao direktor je istaknut Radomir Petrović koji je i predsjednik uprave portala euroactiv.hr. pokrenutog u veljači prošle godine.

Zaključno, Adria Media Zagreb i njezin nasljednik Mondo INC Zagreb registrirane su na istoj adresi - Oreškovićeva ulica 6H u Zagrebu.