U korak sa zahtjevima modernog svijeta

10 razloga zašto izabrati privatno obrazovanje

 • Autor: Ivana Barišić
 • Zadnja izmjena 03.07.2017 13:59
 • Objavljeno 03.07.2017 u 10:07
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Pixabay.com

Ako ste na pragu novoga životnog perioda i razmišljate o upisu na fakultet, razmislite i o privatnim institucijama.Objasnit ćemo vam zašto je dobro studirati na renomiranim, kvalitetom već potvrđenim privatnim visokim učilištima. Krenimo redom…

Često čujemo da je znanje vrijednost koje nema cijenu, no s tim se u potpunosti nećemo složiti. Jer dobro znanje i dobra edukacija itekako imaju cijenu, ali i doživotnu vrijednost pa oko takve investicije dvojbe nema. Ako ste na pragu novoga životnog perioda i razmišljate o upisu na fakultet, razmislite i o privatnim institucijama. Kroz naših 10 teza, objasnit ćemo vam zašto je dobro studirati na renomiranim, kvalitetom već potvrđenim privatnim visokim učilištima. Krenimo redom…

Manji broj studenata u grupama – Uloge se ovdje znaju zamijeniti, pa studenti često postaju profesori. U rasprave se uključuju na ravnopravan način što jamči bolju komunikaciju, veću interakciju i manje klasičnog 'ex cathedra' predavanja, a više rada na različitim projektima i studijama slučaja.

Bolji pristup i veća briga o pojedincu – Poznata je ona da se od šume često ne vidi drvo. No, kod privatnog obrazovanja to ne vrijedi. Profesori su fokusirani na manje studentske grupe i pojedince, a programi prilagođeni ili individualizirani prema prethodno utvrđenim potrebama i kurikuluma.

Fleksibilni programi – S tržištem rada dišu i programi. Njegovo bilo se redovito kontrolira pa studenti ne ostaju 'zarobljeni' u vremenu nego se pripremaju za poslove budućnosti. Lansiranje u poslovnu orbitu ublažava se učenjem kroz praktične primjere na kojima 'bildaju' svoja znanja i vještine.

Studenti su po završetku sposobni preuzeti upravljanje u poslovnim procesima na svim razinama menadžmenta – Iz studentske klupe često se uskače u 'vruće' poslovne fotelje za koje je potrebna hladna glava i bistar um. Kako poslodavci ne bi morali bespomoćno tragati za kadrom koji se je spreman uhvatiti u koštac i s najzahtjevnijim zadacima često posežu za onim, već provjerenim, sa stručne prakse. Na kraju svi zadovoljno trljaju ruke, poslodavci jer su dobili radnika, a studenti svoje prvo zaposlenje.    

Bolja opremljenost i nastavna sredstva – Privatne obrazovne ustanove slove za 'in' jer prate najnovije svjetske trendove kako u opremanju svojih prostora tako i korištenju nastavnih pomagala. Omogućuje im to da u klupe pridobiju što kvalitetniji studentski kadar i osiguraju im ugodno školovanje.    

Dostupnost profesora i ljubaznost studentske službe – Pred vratima profesorskog kabineta ne mora se iščekivati Godota. Profesori su studentima dostupni preko maila kojega redovito kontroliraju, a razmijenjuju se i brojevi mobitela. Konzultacije su učinkovitije i brže. Studentska papirologija rješava se u trenu preko weba, bez suvišnog stajanja pred šalterima referade.    

U cijenu školarine najčešće su uključene i knjige – Kada se plati školarina, slobodno možete odahnuti. Dodatnih troškova i opterećenja za kućni budžet više nema, a knjige vas dočekuju na klupi.      

U korak sa zahtjevima modernog svijeta – Kako bi bili u korak sa zhtjevima modernog svijeta i tehnologijskih dostignuća, poseban naglasak se stavlja na učenje i komunikaciju na stranim jezicima, a u specijalnom fokusu je i informatika. Ovdje nikada ne blijedi ona mudra narodna: 'Koliko jezika govoriš, toliko i vrijediš'.

Sudjelovanje u izvannastavnim projektima koji nisu usko povezani s nastavnim predmetima nego su artikulacija studentskih želja i preferencija –  Ambiciozni su nezaustavljivi pa kroz fakultativne programe imaju prilike za brušenje i stimulaciju različitih vrsta kompetencija. Studenti su na privatnim učilištima fleksibilniji, poduzetniji i brži u kreiranju dodatnih sadržaja, jednako angažirani i na sportskim terenima te otvoreni prema društvenoj zajednici kojoj priskaču u pomoć kad zatreba.  

Manje stresa – Oproštaj s privatnim studentskim klupama manje je stresan i lakše 'pada' jer se najčešće sve završava u roku pa se dugoročno može planirati daljnja karijera i ostvariti osobni zacrtani ciljevi. Budući stručnjaci i istraživači spremni su zasukati rukave i riješiti najzahtjevnije poslovne zadatke, najčešće poput onih matematičkih - s više nepoznanica.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Pixabay.com

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 2

Prikaži sve
 • anarchylives

  03.07.2017 10:11

  11 - nema vjeronauka

 • shiboleth

  03.07.2017 11:06

  11. Nije za one bez novca; 12. Uskogrudno smo usmjereni samo na poslovne programe a za ostalo nam se fućka; 13. I zapravo nas boli što će biti s vama poslije, glavno je da mi uzmemo pare ...

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi