Japan Mobility Show 2023

Toyota najavila dva modela budućnosti: FT-3e i FT-Se

16.10.2023 u 14:47

Bionic
Reading

Uz kontrole visokog odziva i zadivljujuće dizajne jedinstvene za BEV vozila, ovi modeli evoluiraju u jedinstvena cijenjena vozila nudeći užitak osobne prilagodbe vožnje, kao i praktične funkcije za pregledavanje informacija o lokalnom području bez stresa dok ste u vozilu

Toyota će izlagati na Japan Mobility Showu 2023. koji će se održati od četvrtka, 26. listopada do nedjelje, 5. studenog, sa štandom na temu 'Promijenimo budućnost automobila - pronađite svoju budućnost.'

U ovoj prvoj najavi modela koji će biti izloženi na štandu, Toyota otkriva neke od detalja dizajna za dva konceptna modela baterijskih električnih vozila (BEV), FT-3e i FT-Se.

Dva konceptna modela – SUV tipa FT-3e i sportski FT-Se – predstavit će budućnost transformiranu elektrifikacijom i inteligencijom, zajedno s novom vrijednošću iskustva koju nude automobili. Toyota vjeruje da će buduća mobilnost ići dalje od pružanja fizičkih alata za prijevoz i postati životni partner koji je usko usklađen s individualnim vrijednostima svakog kupca.

Uz kontrole visokog odziva i zadivljujuće dizajne jedinstvene za BEV vozila, ovi modeli evoluiraju u jedinstvena cijenjena vozila nudeći užitak osobne prilagodbe vožnje, kao i praktične funkcije za pregledavanje informacija o lokalnom području bez stresa dok ste u vozilu.

Pojedinosti o novoj vrijednosti iskustva koju nude automobili bit će objavljene u nadolazećim objavama.

Toyota FT-3e koncept

Ovo je konceptni model baterijskog električnog vozila sljedeće generacije koji će prema Toyoti 'obogatiti svakodnevni život kupaca novim iskustvima u vožnji i personaliziranim uslugama koje pokreću inovativne tehnologije.'

Nadalje, FT-3e koncept doprinosi postizanju ugljične neutralnosti i stvaranju boljeg svijeta povezivanjem s društvom kao prijenosnim medijem za energiju i podatke iz vozila i njegove okoline.

Njegov vanjski dizajn kombinira napredni stil i estetiku, zadržavajući linije i površine koje čine karoseriju što je moguće jednostavnije.

U unutrašnjosti kabine digitalni zasloni koji se protežu od donje strane karoserije do gornjih vrata pružaju informacije, uključujući napunjenost baterije, temperaturu u vozilu i kvalitetu zraka u unutrašnjosti kada vozač priđe automobilu.

  • +2
Toyota najavila dva koncepta: FT-3e i FT-Se Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota

Toyota FT-Se koncept

Sportski BEV model visokih performansi predložen kao jedna od opcija za sportske automobile u ugljično-neutralnoj eri, koji uključuje stručnost stečenu u naporima Toyota Gazoo Racinga da kroz motorsport napravi sve bolje automobile.

U potrazi za daljnjom stabilnošću pri uravljanju i aerodinamičkim performansama, FT-Se dijeli glavne komponente s FT-3e. Toyota je krenula u stvaranje automobila koji nastavlja 'rasti s vozačem' putem ažuriranja softvera.

Što se vanjskog dizajna tiče, FT-Se koncept nudi široke i niske proporcije, koje zajedno s elegantnom, vrhunskom siluetom, smanjuju aerodinamički otpor.

U kabini kokpit sljedeće generacije nudi intuitivne kontrole i impresivnije iskustvo vožnje. Nizak profil instrumentne ploče osigurava dobru vidljivost. Toyota je navela i kako novodizajnirani jastučići za koljena štite tijelo od G-sila tijekom vožnje.