NADAHNUT 'GR' MODELIMA

Stiže Toyota C-HR GR SPORT; crossover ekstravagantnog izgleda sada je još dinamičniji i ekskluzivniji

09.11.2020 u 20:18

Bionic
Reading

Nakon Corolle, GR SPORT paket će osvježiti i model C-HR, dok nova razine opreme za C-HIC donosi jedinstvene kombinacije boja karoserije, nove aluminijske naplatke i nova uređenja unutrašnjosti, kao i najnoviju izvedbu sustava Toyota Safety Sense

Toyota je objavila kako uvođenjem novog paketa opreme GR SPORT i novog izbora boja na paketu opreme C-HIC, paleta Toyote C-HR za 2021. donosi veću profinjenost i ekskluzivnost na već dobro znane atribute koji su ovom SUV-u u segmentu C donijeli status legende unutar Toyotine ponude.

Predstavljen 2016. i pozicioniran kao dinamični crossover ekstravagantnog izgleda s odličnim voznim svojstvima - pružajući pri tome najmanju emisiju štetnih plinova u segmentu - prva Toyota C-HR je imala snažan utjecaj na razvoj segmenta C-SUV.

U svojoj prvoj godini, C-HR je prodan u 120.000 primjeraka u Europi, dohvativši odmah 10 posto tržišnog udjela u segmentu. Ova priča o uspjehu se nastavila, pa danas, zahvaljujući jedinstvenoj ponudi pogonskih sklopova u segmentu koju čine 1,8-litreni motor od 122 KS i 2,0-litreni motor od 184 KS, CH-R vozi preko 400.000 Europljana.

Nadahnut Toyotinim sportskim modelima GR, uz prepoznatljive boje TOYOTA GAZOO Racinga, novi GR SPORT donosi još oštriji vanjski izgled i ovako dojmljivoj pojavi modela C-HR. Nudeći veću eleganciju i ekskluzivnost opremi C-HIC za 2021., vanjske i unutarnje boje i osvježena ponuda unutarnjih obloga uključuju nove dvobojne kombinacije boja, alu naplatke od 18 cola i dvobojne kožnate presvlake.

Konačno, cijela ponuda modela C-HR za 2021. je opremljena sustavom Toyota Safety Sense koji uključuje niz novih funkcija aktivne sigurnosti, čineći C-HR podjednako sigurnim, koliko i zabavnim za vožnju.

Toyota C-HR GR SPORT

Vanjština

Posebna pažnja je posvećena prednjem dijelu automobila, pa GR SPORT sada ima crnu pozadinu značke i kućište glavnih svjetala, sjajni, crni središnji dio branika i okvire svjetala za maglu, tamno kromiranu masku i novi, agresivnije oblikovani prednji spojler.

Gledano s boka, sjajne crne letvice vrata nadopunjavaju jedinstvenim dizajnom aluminijskih naplataka od 19 cola. A, straga je tu crna pozadina značke, sjajni crni okviri katadioptera, jedinstveni dodatak ispod branika i logo GR SPORT.

GR SPORT je dostupan u nizu od devet ekskluzivnih dvobojnih kombinacija, uključujući novu, jedinstvenu za ovaj model, sivu boju karoserije Dynamic s crnim krovom.

Unutrašnjost

U unutrašnjosti, GR SPORT se odlikuje novim uređenjem Cool Silver i nizom presvlaka sjedala od alkantara kože ili u cijelosti od tkanine, pri čemu su obje izvedbe dodatno ukrašene crnim i sivim šavovima, po kao što to treba biti jedan GR.

Ostali posebno krojeni detalji uključuju obruč upravljača presvučen perforiranom kožom, s šavovima od crvenog konca na obruču upravljača i ručici mjenjača, jedinstvene letvice praga, logo GR SPORT, tipka GR stop/start i posebna animacija prikaza s temom GR na TFT zaslonu unutar ploče s instrumentima.

Specifikacija opreme

Dugačak popis opreme izvedbe GR SPORT uključuje i zatamnjena stakla, pametni sustav ulaska, LED duga svjetla i vanjske retrovizore s automatskim preklapanjem, dok popis glavnih opcija uključuje električno namještanje i grijanje prednjih sjedala, kao i izvanredni audio sustav JBL.

Dinamika vožnje

Posebne gume za ovaj model, te prilagodbe ovjesa i upravljača su zamjetno unaprijedili dinamička svojstva modela GR SPORT, zadržavajući pri tome razinu udobnosti u vožnji kakvu pružaju i drugi modeli iz obitelji C-HR.

Vrhunske gume, nove 19 cola Continental Premium Contact 6 (225/45R19) povećavaju razinu prianjanja na tlo prednje osovine i krutost u zavoju, pa je smanjeno zanošenje, kao i podupravljivost uz jednaku silu G. Nova guma je lakša od one od 18 cola koja se sada ugrađuje, a ipak ima isti otpor kotrljanja i omogućava sličnu emisiju CO₂ vozila.

Toyota C-HR C-HIC

Donoseći više ekskluzivnosti i elegancije ovoj razini opreme, modeli C-HIC za 2021. Će biti predstavljeni s četiri nove dvobojne kombinacije boja uključujući i novu boju - brončana Oxide.

Dostupni su novi aluminijski naplatci od 18 cola s deset dvostrukih krakova, a u unutrašnjosti, tu su dvobojne kožnate presvlake Orchid/Black, električno namještanje prednjih sjedala i siva obloga stropa.

Unaprijeđeni sustavi Toyota Safety Sense

Ponuda modela C-HR za 2021. je opremljena najnovijom izvedbom sustava Toyota Safety Sense - nizom tehnologija aktivne sigurnosti usmjerene na sprečavanje ili ublažavanje sudara u velikom broju prometnih situacija.

Sustavu predsudarne zaštite (Pre-Collision System - PCS) je pridodano nekoliko novih funkcija. One uključuju pomoć u zakretanju upravljača u nuždi (Emergency Steering Assist - ESA) povezanu s otkrivanjem pješaka danju i sustavom pomoći pri skretanju u križanju (Intersection Turn Assistance).

Sustav pomoći pri skretanju u križanju (Intersection Turn Assistance) pruža upozorenje i automatsko kočenje ako vozač skrene ulijevo ili udesno ispred nadolazećeg vozila u suprotnom kolničkom traku, ili ako neki pješak prelazi cestu iz suprotnog smjera nakon skretanja.

Dodatno, C-HR za 2021. Pruža i pogodnosti praćenja kolničkih crta (Lane Trace Assist - LTA), što je sustav koji vam pomaže u održavanju vozila u središtu prometnog traka, a ako procijeni da postoji opasnost od izlaska vozila iz prometnog traka, zakrenut će upravljač i tako pomoći vozaču u sprečavanja nehotičnog prestrojavanja.

Dodatni novi sustavi koji unapređuju pomoć vozaču i sigurnost, uključuju prilagodljivi tempomat punog raspona (Full Range Adaptive Cruise Control - ACC), kombinaciju čitanja prometnih znakova (Road Sign Assist) s inteligentnim, prilagodljivim tempomatom (Intelligent Adaptive Cruise Control) koji omogućava jednostavnu prilagodbu brzine vožnje ograničenju brzine koju traže prometni znakovi.

Prodaja novog C-HR GR SPORT-a za 2021. će započeti u 2021., a treba i napomenuti da se oprema za C-HR može razlikovati, ovisno o tržištu.

  • +23
Toyota C-HR GR SPORT Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota