XM3 INSPIRE

Savršena mješavina SUV-a i dinamične limuzine iz Renaultove garaže: Inspirira elegancijom

28.03.2019 u 14:48

Bionic
Reading

Renaultov kupe SUV XM3 Inspire, kao inovativan koncept vozila, trebao bi biti lansiran u prvoj polovici 2020. godine

Renault Samsung Motors na sajmu automobila u Seulu imao je svjetsku premijeru svog showcara XM3 INSPIRE. Kao što i samo ime novog modela kaže, stvoren je da inspirira, nadahnjuje. Upečatljiv SUV sportskog kupe oblika najavljuje novi proizvodni model za korejsko tržište, barem zasad. Njegov unikatni dizajn bit će prava novina u vrlo konkurentnom C-segmentu.

Renault XM3 INSPIRE Izvor: Promo fotografije / Autor: Groupe Renault

XM3 INSPIRE, prema prvim službenim fotografijama, postiže savršenu mješavinu SUV-a i dinamične limuzine, bez kompromisa u pogledu prostranosti i opterećenja. Predstavljeni showcar XM3 INSPIRE temelji se na izložbenom automobilu Renault ARKANA, predstavljenom prošle godine na Međunarodnom sajmu automobila u Moskvi.

Dva automobila dijele isti kupe-SUV stil te dimenzije. Gornji dio je fluidan i dinamičan poput limuzine. Izražava svu eleganciju vozila, s visokom linijom struka i odsječenom linijom krova, a sve to pojačano kromiranim trakama i staklenim krovom. Donji dio je robustan poput SUV-a, sa značajnom visinom od podloge, velikim crnim blatobranima i 19-inčnim kotačima. Dvostruka aluminijska ispušna cijev naglašava sportski izgled novog automobila. XM3 ima jasan cilj: ispuniti očekivanja kupaca u Južnoj Koreji, pa su u Renault Samsung Motorsu nastojali stvoriti 'najelegantnije vozilo na svijetu', model koji će obilježiti pravu transformaciju ove tvrtke.

Renault XM3 INSPIRE Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault Samsung Motors

Specifikacije motora i ostali detalji još nisu objavljeni.