personalirani luksuz

Range Rover predstavio SV Bespoke uslugu: Veća personalizacija za Autobiography i SV modele

19.05.2023 u 12:41

Bionic
Reading

Range Rover SV je po prvi put dostupan s električnim hibridnim pogonom na modelu s dugim međuosovinskim razmakom, dok V8 sa 615 KS ima tehnologiju blagog hibrida za veću učinkovitost

Range Rover postavlja nove standarde modernog luksuza uvođenjem usluge po narudžbi SV Bespoke, kojom se klijentima pružaju poboljšane razine individualizacije i profinjenosti.

Usluga je dostupna na modelima Autobiography i SV, dok niz poboljšanja u cijeloj liniji održava status Range Rovera kao najpoželjnijeg luksuznog SUV-a na svijetu. Range Rover je izvorni luksuzni SUV te već 50 godina predvodi vlastitim primjerom, objedinjavajući opuštajuću udobnost i staloženost sa sposobnošću svladavanja svakog terena.

Daljnje nadogradnje Range Rovera uključuju najnoviju generaciju sustava za informiranje i zabavu Pivi Pro, dok su novi plug-in električni hibridi još snažniji. Range Rover SV također je po prvi put dostupan s električnim hibridnim pogonom na modelu s dugim međuosovinskim razmakom, dok vrhunski V8 ima tehnologiju blagog hibrida koja povećava učinkovitost. Nova inačica od 615 KS uvedena je u ekskluzivni Range Rover SV za vrhunsku snagu.

Geraldine Ingham, Glavna direktorica, Range Rover, je rekla: 'Range Rover je sinonim za ekskluzivnost i luksuz. Sada, s novom uslugom po narudžbi SV Bespoke, pozivamo naše najprobirljivije klijente da postanu kreatori svojeg doista jedinstvenog vozila – biranjem željenih završnih obrada i vođeni našim dizajnerskim timom. Spajanjem unaprijeđene individualizacije s jedinstvenom profinjenošću i neusporedivom sposobnošću, Range Rover nastavlja pružati ono najbolje od suvremenog luksuza.'

Range Rover SV SWB PHEV Izvor: Promo fotografije / Autor: Range Rover

SV Bespoke usluga

Usluga po narudžbi SV Bespoke predstavlja vrhunac individualizacije a dostupna je uz Range Rover Autobiography i Range Rover SV. Za postizanje svojih savršenih specifikacija, klijenti mogu pripremiti svoj Range Rover u Odjelu za usluge po narudžbi SV Bespoke u Ujedinjenom Kraljevstvu, posjetiti odabrane globalne trgovce ili za krajnju pogodnost dovršiti svoju narudžbu putem internetske ekskluzivne virtualne usluge.

SV Bespoke pruža pristup širokom rasponu materijala te završnih obrada unutrašnjosti i vanjštine. Klijenti slijede jedinstven i sveobuhvatan kreativni proces u sedam koraka u kojem se razmatraju boje, teme, ekskluzivne opcije SV, materijali, obloge i završni slojevi, prilagodbe i individualizacije. Svako gotovo vozilo je jamstvo jedinstvenosti poput njegova stvaraoca, iako su dostupne i odabrane dizajnerske kombinacije koje je odabrao tim Range Rover Design kako bi klijentima pomogli da ostvare svoje snove.

Za unutrašnjost je dostupna paleta s do 391 bojom materijala, dok odabrana paleta boja SV Bespoke sadrži više od 230 boja sa satenskim i sjajnim završnim slojevima. Alternativno, usluga usklađivanja s uzorkom SV Bespoke može preuzeti zahtjev za repliciranjem bilo koje boje vanjštine, pružajući neograničen opseg individualizacije.

Razina majstorstva dostupna kod stručnjaka u odjelu SV Bespoke je primjer pažnje posvećene mnoštvu detalja na poklopcu motora i natpisu na vratima prtljažnika Range Rovera, koji je dostupan s nizom završnih obrada od plemenitih metala uključujući 24-karatno zlato.

Odabir pogonskog sklopa

Opsežna linija pogonskih sklopova Range Rover također je unaprijeđena. Snažni i učinkoviti plug-in električni hibridni motori imaju novi elektromotor od 160 kW koji u kombinaciji s 3,0-litrenim šest-cilindarskim benzinskim motorom Ingenium proizvodi 550 KS i 460 KS u modelima P550e odnosno P460e – što je povećanje u usporedbi s 510 KS i 440 KS.

Unaprijeđena tehnologija pruža poboljšano ubrzanje u EV načinu rada, smanjujući vrijeme potrebno za postizanje 100 km/h s potpuno električnim pogonom na 5,0 s. Upotrebom oba izvora energije, P550e može ubrzati od 0-100 km/h za 5,0 s, u usporedbi s ranijih 5,5 s.

Dostupni su uz postojeće šesterocilindrične blage hibridne benzinske i dizelske motore Ingenium a osiguravaju CO2 emisije od 16 g/km s dometom potpuno električne vožnje do 121 km – što je povećanje u usporedbi s 113 km – pružajući očekivani stvarni domet do 94 km.

Snaga električnog hibrida sada je po prvi put dostupna na dugom međuosovinskom razmaku Range Rover SV. Klijenti imaju opciju odabira dizajna karoserije s četiri sjedala s dugim međuosovinskim razmakom, zajedno s opcijom SV Signature Suite i učinkovitom električnom hibridnom snagom, što predstavlja vrhunac luksuza Range Rovera.

Besprijekorni V8 po prvi put koristi tehnologiju blagih hibridnih električnih vozila (MHEV). Sustav MHEV pruža povećanu učinkovitost jer pohranjuje energiju prikupljenu pri usporavanju i kočenju, te poboljšan odziv, jer se pohranjena energija ponovo koristi tijekom ubrzavanja. U kombinaciji s drugim pogodnostima toga sustava, uključujući uglađeniji rad funkcije start/stop, poboljšane su emisije CO2.

Benzinski twin turbo motor V8 MHEV također je dostupan uz Range Rover SV, a odlikuje se unaprijeđenom izlaznom snagom od 615 KS i okretnim momentom od 750 Nm, te isporučuje uglađene i snažne performanse.

  • +38
Range Rover predstavio SV Bespoke uslugu Izvor: Promo fotografije / Autor: Range Rover

Integrirana tehnologija

Luksuzna unutrašnjost Range Rovera objedinjava kao nikada prije jednostavno povezivanje i intuitivnu tehnologiju s najnovijom generacijom sustava za informiranje i zabavu Pivi Pro. Taj sustav pruža jasno i intuitivno sučelje, što klijentima omogućava nadzor nad ključnim funkcijama vozila putem elegantnog 13,1-inčnog 'lebdećeg' staklenog dodirnog zaslona.

Range Rover SV - interijer Izvor: Promo fotografije / Autor: Range Rover

Nove bočne trake s kliznim kontrolama koje se jednostavno upotrebljavaju za kontrolu glasnoće i klima-uređaja omogućavaju izravno, trenutačno i precizno upravljanje ključnim funkcijama, bez obzira na prikazan zaslon izbornika, dok se približno 80 posto zadataka može izvršiti s dva dodira početnog zaslona. Haptička povratna informacija pruža dodatnu razinu taktilnosti i komunikacije s korisnikom.

Integrirana glasovna umjetna inteligencija Amazon Alexa AI i Land Roverovi sustavi glasovne kontrole pomažu vozačima da zadrže pogled na cesti dok mijenjaju okružje u kabini. Sposobnost naprednog Sustava bežičnog ažuriranja softvera (SOTA) osigurava da je Range Rover uvijek ažuriran najnovijim softverom, što omogućava da se vozilo i njegove značajke s vremenom poboljšavaju.

Range Rover po prvi put sadrži novu tehnologiju Country Road Assist kako bi se poboljšala udobnost putnika i smanjio napor vozača prilikom upotrebe Prilagodljivog tempomata. Taj inteligentni sustav koristi navigacijske podatke za automatsku prilagodbu željene brzine, uzimajući u obzir krivine na cesti i promjene ograničenja brzine, sukladno tome i bez napora ubrzavajući ili usporavajući vozilo.

Nakon njegova predstavljanja u Range Roveru Sport, Dynamic Response Pro podiže staloženost u vožnji na nove visine. Snažna tehnologija elektroničkog aktivnog upravljanja diferencijalom smanjuje naginjanje karoserije u krivinama radi postizanja opuštenije i fokusiranije vožnje, a upotrebljava aktuatore sposobne za isporuku okretnog momenta do 1400 Nm na svaku osovinu.

Neusporediva sposobnost Range Rovera za sve terene također je unaprijeđena uvođenjem Prilagodljivog tempomata za terensku vožnju. Kao funkcija naprednog sustava Terrain Response 2®, pomaže vozačima u kretanju na zahtjevom terenu jer održava stabilno napredovanje sukladno uvjetima tla. Vozači mogu odabrati jednu od četiri postavke udobnosti a sustav sukladno tome inteligentno prilagođava brzinu vozila, omogućavajući vozaču da se usredotoči samo na upravljanje u prolasku preko zahtjevnog terena.