ANKETA

Range Rover ili Volvo? SUV ili karavan - što je bolje?

16.04.2018 u 10:07

Bionic
Reading

Kupci obiteljskih vozila s potrebom za većim prtljažnim prostorom, donedavno su birali između karavana i monovolumena, no onda su se niotkud stvorili SUV-ovi i preuzeli štafetu

Danas SUV-ovi i crossoveri ne ugrožavaju samo spomenute dvije kategorije vozila, već uspješno preotimaju kupce iz praktički svih klasa.

Automobilski mediji ovom trendu ne mogu se dovoljno načuditi budući da je teško naći logičko objašnjenje za ovakvu popularnost SUV-ova.

Ova glomazna vozila imaju znatno više težište, te su samim time nestabilnija prilikom dinamičnije vožnje, a troše i više goriva. Također se nerijetko ne mogu mjeriti s karavanima i monovolumenima po pitanju praktičnosti, pa ispada da su im jedina prednost - terenske karakteristike.

Jedini je problem što većina SUV-ova za mase baš i nema terenske sposobnosti budući da ih proizvođači, radi nižih troškova, redom opremaju standardnim pogonom na prednje kotače.

No kupci i dalje za njima luduju, a kako bi pokušali shvatiti motive Carfection je povukao paralelu između dva popularna odabira onih s dubljim džepom.

S jedne strane imamo Range Rover Discovery, a s druge Volvo V90 Cross Country. Dvojac autora bez puno uvijanja odabrao bi Volvo kao bolji automobil, a što bi ste vi odabrali možete odgovoriti u anketi u nastavku.

  • +5
Jaguar i Land Rover kreću u osvajanje Hrvatske Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Igor Soban/PIXSELL